Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Στην δεύτερη θέση η Ακρόπολη στη λίστα με τα 20 ομορφότερα μνημεία του κόσμου


Το αμερικανικό δίκτυο CNN κατέταξε την Ακρόπολη στα
ομορφότερα μνημεία στον κόσμο.

Με αφορμή τις «πλουσιότερες διακοπές» όλων των εποχών, που αγόρασαν πρόσφατα δύο άτομα για 1,5 εκ. δολάρια, το αμερικανικό δίκτυο έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή. Στο «πακέτο» αυτό των διακοπών, που θα διαρκέσουν δύο χρόνια, οι τυχεροί θα επισκεφθούν τα 962 μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Το CNN λοιπόν αποφάσισε να φτιάξει μία λίστα με εκείνα που θεωρεί πιο όμορφα, κατατάσσοντας στο Νο 2 την Ακρόπολη, πίσω το ναό της Ανγκόρ, το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της Καμπότζης.
Στο σχετικό κείμενο επισημαίνεται πως το αρχαίο ελληνικό μνημείο είναι μαγευτικό, είτε περπατά κανείς στο βράχο όπου βρίσκεται, είτε την θαυμάζει κάτω από αυτόν. Στη λίστα συμπεριλήφθηκαν ακόμη η αρχαία πόλη Μπάγκαν στο Μιανμάρ, τα νησιά Γκαλαπάγκος, το Εθνικό πάρκο Γκόρεμε στην Καππαδοκία, ο Μεγάλος Κοραλιογενής ύφαλος της Αυστραλίας, η περιοχή Χάμπι της Ινδίας, το Εθνικό πάρκο Ιγκουάζου στη Βραζιλία, το αντίστοιχο πάρκο των Παγετώνων της Αργεντινής, η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου στο Περού, το Αβαείο του Μον Σεν Μισέλ στη Νορμανδία, η βραχοπολιτεία της Πέτρα στην Ιορδανία, οι πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, το Εθνικό πάρκο Ράπα Νουί στη Χιλή, το Πάρκο Σερενγκέτι στην Τανζανία, το Φρούριο της Σιγκιρίγια στη Σρι Λάνκα, το λιμάνι της Τουλούμ στο Μεξικό, η Βενετία, το πάρκο Γέλοουστοουν στις ΗΠΑ και η πόλη Βαλέτα στη Μάλτα.

Πηγη:
blog.gr