Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Η επίθεση που καθήλωσε σε καροτσάκι τον Σόιμπλε

2 Οκτωβρίου 1990: Μια ημερομηνία – εφιάλτης για τον Γερμανό πολιτικό.


Ο τότε υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας βρισκόταν σε εκδήλωση της πόλης Όπεναου ως κεντρικός ομιλητής στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Μετά τον λόγο που του εξασφάλισε το δυνατό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων, κατεβαίνει από την εξέδρα και δέχεται τρεις σφαίρες.

Επικρατεί πανικός. Η πρώτη σφαίρα βρήκε τον Σόιμπλε στο κεφάλι του, συνθλίβοντας την δεξιά πλευρά του σαγονιού του, η δεύτερη καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του, ενώ η τρίτη χτύπησε σοβαρά τον σωματοφύλακά του, ο οποίος μπήκε μπροστά για να τον προστατέψει.

Δράστης ήταν ο 37χρονος τότε Ντίτερ Κάουφμαν, ο οποίος για τουλάχιστον 7 χρόνια έστελνε στο υπουργείο Εσωτερικών επιστολές διαμαρτυρίας, στις οποίες έγραφε ότι τα ραδιοκύματα των κεραιών τον διαπερνούν και του προκαλούν αφόρητους πόνους! Επειδή δεν του είχαν δώσει σημασία, ενώ δύο φορές προσπάθησε να κινηθεί νομικά εναντίον της κυβέρνησης και δεν τα κατάφερε, αποφάσισε να πάρει τον νόμο στα χέρια του…

Το δικαστήριο τον ανακήρυξε ψυχονευρωτικό και από τότε είναι έγκλειστος σε ίδρυμα της Δυτικής Γερμανίας, ενώ ο νυν υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και πατέρας τεσσάρων παιδιών είναι έκτοτε καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.
soimple1990.jpg

Πηγη:
madata.gr