Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παρακάτω συμπεριφορές κάνουν ΚΑΛΟ στην υγεία μας...

Ορισμένες κοινωνικές αρετές είναι αξιέπαινες και θαυμαστές, μερικές φορές όμως πρέπει να γινόμαστε και λίγο...



αγενείς προκειμένου να προστατεύσουμε τη σωματική και την ψυχική μας υγεία.

Δείτε πότε οι καλοί τρόποι μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία μας!

1. Όταν δε βρίζουμε
Δε χρειάζεται να μιλάμε άσχημα σε όποιον βρίσκεται μπροστά μας, όμως πρέπει πότε-πότε να ξεσπάμε. Αυτό ισχύει ειδικότερα όταν χτυπάμε και νιώθουμε έντονο πόνο. Έρευνες δείχνουν ότι αυτή η τακτική μπορεί στην πραγματικότητα να περιορίσει την αίσθηση του πόνου, ιδιαίτερα σε άτομα που δε βρίζουν συχνά. Αντιθέτως, μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Behavioral Medicine δείχνει ότι η καταπίεση του θυμού μπορεί στην πραγματικότητα να εντείνει τον πόνο.

2. Όταν προσπαθούμε υπερβολικά να είμαστε κοινωνικοί
Είναι δύσκολο να πούμε όχι σε μια δελεαστική πρόσκληση. Οι γυναίκες μάλιστα δυσκολεύονται περισσότερο να αρνηθούν, από φόβο μήπως πληγώσουν ένα φίλο ή συνάδελφο. Ωστόσο, οι κοινωνικές συναναστροφές μπορεί να μας στερήσουν το χρόνο που χρειαζόμαστε για φροντίσουμε τον εαυτό μας, όπως για να κοιμηθούμε ή να γυμναστούμε.

3. Όταν δίνουμε το χέρι
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία έδειξε ότι οι συχνές χειραψίες οδηγούν στην τρομακτική εξάπλωση βακτηρίων. Είναι αδύνατο να αποφύγουμε τη χειραψία σε μερικές περιπτώσεις, οπότε πρέπει τουλάχιστον να πλένουμε συχνά τα χέρια μας ώστε να καταπολεμήσουμε τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

4. Όταν αποδεχόμαστε κάθε αίτημα φιλίας στα κοινωνικά δίκτυα
Πολλοί αισθάνονται τύψεις και ενοχές όταν απορρίπτουν ένα αίτημα φιλίας. Ωστόσο, έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία δείχνει ότι οι πολλοί φίλοι (στο Facebook) δε φέρνουν την ευτυχία. Μάλιστα, τα άτομα που είχαν περισσότερους από 354 φίλους παρουσίαζαν χαμηλότερους δείκτες ευεξίας και ευτυχίας. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι πολλές φωτογραφίες διακοπών, γάμου και χαριτωμένων μωρών εντείνουν το αίσθημα της ζήλειας και πυροδοτούν έντονα αρνητικά συναισθήματα.

5. Όταν καθαρίζουμε το πιάτο μας
Θεωρείται ευγενικό να μην αφήνουμε φαγητό στο πιάτο μας, ιδιαίτερα εάν έχουμε δεχτεί πρόσκληση σε σπιτικό γεύμα. Ωστόσο, αυτή η συνήθεια μπορεί να μας οδηγήσει να «φορτωθούμε» περιττά κιλά, με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο σοβαρών παθήσεων.

Πηγή: