Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Η τηλεόραση απειλεί τη ζωή

Προσοχή ! Όσοι από εσάς είστε κολλημένοι στον καναπέ και παρακολουθείτε τηλεόραση καθημερινά ίσως αναθεωρήσετε μετά τα συμπεράσματα νέας ισπανικής έρευνας.


Η έρευνα έγινε από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ναβάρα σε 13.000 ενήλικες μέσου όρου ηλικίας 37 ετών. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν υγιείς – εξαιρέθηκαν της συμμετοχής όσοι είχαν ήδη προβλήματα υγείας. Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν για οχτώ χρόνια.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Heart Association για κάθε δυο επιπλέον ώρες τηλεθέασης ο κίνδυνος θανάτου από καρδιαγγειακά αυξάνεται κατά 44%, από καρκίνο κατά 21% και πρόωρου θανάτου από οποιοδήποτε αίτιο κατά 55%, συγκριτικά με όσους παρακολουθούσαν τηλεόραση λιγότερο από μια ώρα ημερησίως.

Αυτή δεν είναι η πρώτη έρευνα που αποκαλύπτει έναν έντονο συσχετισμό ανάμεσα στις ώρες της τηλεθέασης και τη διάρκεια της ζωής. Στους παράγοντες που καθιστούν την τηλεθέαση επικίνδυνη οι ερευνητές συγκαταλέγουν την καθιστική ζωή και μας συμβουλεύουν να μην βλέπουμε τηλεόραση περισσότερο από μία ή έστω δυο ώρες την ημέρα.


Πηγη:
newsbeast