Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Το Μαξίμου αποσύρει τη διάταξη περί βλασφημίας – Διαφωνίες από βουλευτές της ΝΔ

Μετά τον σάλο που ξέσπασε για την αναχρονιστική διάταξη περί βλασφημίας στον νέο Ποινικό Κώδικα, η κυβέρνηση την αποσύρει.

Έτσι, το πρωί της Τρίτης 12 Νοεμβρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει εκ νέου την περίφημη διάταξη περί κακόβουλης εξύβρισης των θείων και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να την αποσύρει.
Ο κ. Τσιάρας δήλωσε  χαρακτηριστικά: «Προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί».
Ο κ. Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις. Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου να μιλήσει για το νέο Ποινικό Κώδικα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν αποκλείεται να κάνει ο ίδιος ειδική αναφορά στο θέμα αυτό και να πάρει πίσω την συγκεκριμένη διάταξη.
«Γκρίνια» για την απόσυρση από πολλούς γαλάζιους βουλευτές
Η απόσυρση της διάταξης βρήκε αντίθετους πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά από την πιο δεξιά… δεξιά του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι κάνουν λόγο για υποχώρηση.
Μεγάλη αντίρρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η πιο σφοδρή αντίδραση ενάντια στη διάταξη ήρθε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα που μίλησε για «κατάπτυστη διάταξη».
«Σοβαρά, πιστεύετε ότι ο Θεός έχει ανάγκη από εισαγγελική προστασία; Ποιο είναι το έννομο αγαθό που προστατεύει η επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας; Να πάει στην κόλαση αυτός που βλασφημεί, να πάει και φυλακή; Ποιοι είχαν τέτοια διάταξη; Μόνο τα μεσανατολικά ή ασιατικά φονταμενταλιστικά κράτη την είχαν αυτή τη διάταξη», είπε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου