Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Δεν θα ανοίξουν την Κυριακή (12/12) τα εμπορικά καταστήματα

Με "βούλα δικαστηρίου" αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστα τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή (12/12).



Με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Δ΄τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζου, τα εμπορικά καταστήματα αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά.
Ο κ. Ρίζος έκανε δεκτό το αίτημα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών, με την οποία αποφασίστηκε η κατ΄εξαίρεση λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις 12 Δεκεμβρίου 2010.
Το σενάριο του να δουλέψουν κανονικά τα καταστήματα δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα βρήκε αντίθετους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει εξαγγείλει απεργία την ερχόμενη Κυριακή, καταγγέλλοντας ως παράνομη και καταχρηστική την απόφαση του Νομάρχη και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων στο Κέντρο την ερχόμενη Κυριακή.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Παναγιώτης Καρέλλας επέμενε στην απόφαση να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή, προκειμένου οι έμποροι να οδηγηθούν σε αύξηση του τζίρου των καταστημάτων, αλλά στη βελτίωση της ψυχολογίας των καταναλωτών.
Ο πρόεδρος του ΕΣΑ σημείωσε ότι ο τζίρος είναι πεσμένος κατά 40% και υπενθύμισε ότι το 30% με 35% του τζίρου των καταστημάτων γίνεται τον Δεκέμβριο, οπότε και το άνοιγμα των καταστημάτων πριν τα Χριστούγεννα θα αποτελέσει έναν ιδανικό τρόπο για να δουν ζεστό χρήμα στα ταμεία τους οι ιδιοκτήτες μαγαζιών.

cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου