Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Εκδηλώσεις κατά του Aids σε όλο τον κόσμο

Πάνω από 80 "σημεία αναφοράς" σε 13 χώρες στον κόσμο , περιλαμβανόμενης της πλατείας Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο και του Εμπαίρ Στέιτ Μπίλντινγκ στη Νέα Υόρκη, γέμισαν κόκκινα φωτάκια που άναψαν το βράδυ για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS.


Την πρωτοβουλία έχει η οργάνωση AIDS charity (RED) που θέλει με τον τρόπο αυτό να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι πρέπει να προσπαθήσει να θέσει τέλος στην εξάπλωση του θανατηφόρου ιού του AIDS.

"Πρέπει όλοι να βοηθήσουν ώστε να επιτευχθεί αυτός ο πολύ σημαντικός στόχος, η μη εξάπλωση της νόσου", ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης για όλα τα μέρη του κόσμου, Σεμπ Μπίσοπ.

Τα πρώτα κόκκινα φωτάκια άναψαν στο Σίδνεϊ όπου η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαντ και ο ροκ τραγουδιστής Μπόνο άναψαν τα κόκκινα φώτα στην Οπερα, και ακολούθησαν κτίρια στο Λος Αντζελες, στον Πύργο του Τόκιο, στο Τέιπλ Μάουντεν της Νότιας Αφρικής , στο δημαρχείο του Παρισιού , στην Πουέτα ντε Αλκάλα της Μαδρίτης, στον Πύργο CN του Τορόντο, στο Μνημείο της Ουάσινγκτον και αλλού.

Στο μεταξύ, αρκετές εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα το βράδυ στην Ουάσινγκτον με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για το AIDS αναπαριστώντας την τελετή μιας κηδείας για να καταγγείλουν την έλλειψη πρόσβασης σε θεραπείες πασχόντων ατόμων που δεν έχουν στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη .

"Οργανώσαμε αυτή την τελετή για τα 1,8 εκατομμύρια πολίτες που έχασαν τη ζωή τους φέτος γιατί δεν είχαν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά του AIDS", τόνισε ένας πάστορας από τη Φιλαδέλφεια.

Οι διαδηλωτές έκαναν εκτός της κηδείας και άλλα χάπενινγκ, όπως μια διαδηλώτρια έπεσε κάτω κλαίγοντας παριστάνοντας την προσβεβλημένη από τη νόσο, ενώ δύο άλλες διαδηλώτριες ντυμένες νοσοκόμες δεν γύριζαν να την κοιτάξουν...

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργάνωσης Υγεία Gap της περιφέρειας της Ουάσινγκτον και της οργάνωσης Δράση Up της Φιλαδέλφειας, τραγούδησαν ευαγγελικά άσματα (γκόσπελς).

"Ζητάμε από τον πρόεδρο Ομπάμα να τηρήσει τις υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του για την πρόσβαση όλων των πασχόντων σε ειδικές θεραπείες και σε θεραπείες πρόσβασης", ανέφεραν οι οργανωτές της συγκέντρωσης.

nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου