Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Βαρκελώνη: Συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα

Επτά άνθρωποι, έξι Πακιστανοί και ένας Νιγηριανός, συνελήφθησαν χθες στη Βαρκελώνη, στη βορειοανατολική Ισπανία, κατά την εξάρθρωση πυρήνα που πιστεύεται ότι έδινε πλαστά αναγνωριστικά έγγραφα στο δίκτυο της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία.

Η ομάδα αυτή είναι ύποπτη ότι "έκλεβε ταυτότητες και τις έστελνε στην Ταϊλάνδη όπου πλαστογραφούνταν και παραδίδονταν" σε εξτρεμιστικές οργανώσεις, διευκρινίζει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Τρεις ακόμη ύποπτοι, δύο Πακιστανοί και ένας Ταϊλανδός, συνελήφθησαν στην Ταϊλάνδη σε επιχείρηση που διεξήχθη παράλληλα στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα πλαστά έγγραφα προορίζονταν κυρίως για την ισλαμιστική πακιστανική οργάνωση Λασκάρ-ι-Τάιμπα, η οποία κατηγορείται από τις ΗΠΑ και την Ινδία ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις στη Μουμπάη, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νοέμβριο του 2008, προκαλώντας το θάνατο 166 ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, η οργάνωση παρείχε επίσης πλαστά αναγνωριστικά έγγραφα στην οργάνωση Τίγρεις για την Απελευθέρωση των Ταμίλ Ελάμ (LTTE), που πολεμούσαν με τις δυνάμεις της Σρι Λάνκα για τρεις δεκαετίες. Η σύγκρουση τελείωσε το Μάιο του 2009 με την ήττα των ανταρτών.

"Όλη η διεθνής ομάδα διοικείτο από έναν πολίτη πακιστανικής υπηκοότητας που διέμενε στην Ταϊλάνδη, ο οποίος συνελήφθη, και ο οποίος διηύθυνε επίσης τους πυρήνες που βρίσκονται στην Ευρώπη, έδινε τα χαρακτηριστικά των διαβατηρίων που θα έπρεπε να εξασφαλιστούν και, μόλις τα παραλάμβανε στην Μπανγκόκ, τα παρέδιδε σε διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε επιχείρηση της αστυνομίας που έγινε στη δημοφιλή συνοικία Ραβάλ της Βαρκελόνης, στο πλαίσιο έρευνας που διήρκεσε ενάμιση έτος.
 
protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου