Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Δολοφονία Σεργιανόπουλου: Από μηδενικής βάσης η δίκη

Δολοφονία Σεργιανόπουλου: Από μηδενικής βάσης η δίκη

Από μηδενικής βάσης αρχίζει και πάλι η δίκη για την αποτρόπαια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου. Ο 33χρονος Γεωργιανός killer που σκότωσε με 21 μαχαιριές τον δημοφιλή ηθοποιό
θα καθίσει και πάλι στο σκαμνί προκειμένου να λογοδοτήσει για την πράξη του, η οποία προκάλεσε σοκ και θλίψη σε όλο το πανελλήνιο.

Το θρίλερ που συγκλόνισε όλους τους Ελληνες το 2008 αναβιώνει τρία χρόνια αργότερα. Οι δικαστικές αίθουσες θα ανοίξουν προκειμένου να «υποδεχτούν» τον δολοφόνο, ο οποίος για άλλη μία φορά θα εξιστορήσει στους λειτουργούς της Θέμιδος όλες τις λεπτομέρειες του άγριο φονικού στο ρετιρέ της πολυκατοικίας της οδού Μετεώρων στο Παγκράτι.

Ο 33χρονος Γεωργιανός Δαβίδ Μουρτινέλι, που κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, μαζί με τους συνηγόρους του ετοιμάζει την υπερασπιστική τακτική του, ενώ ευελπιστεί ότι η Δικαιοσύνη δεν θα αλλάξει την ποινή που του είχε επιβληθεί αρχικά.

Η απόφαση να εκδικαστεί η υπόθεση στο αρχικό στάδιο προήλθε μετά την έφεση που άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης που καταδίκαζε τον Γεωργιανό φονιά σε κάθειρξη είκοσι ετών και δέκα μηνών. Τότε είχε αναγνωριστεί στον δράστη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Μάλιστα, πρωτοδίκως η αρχική κατηγορία της ληστείας είχε μετατραπεί σε πλημμεληματική κλοπή, σε αντίθεση με την τότε πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε ζητήσει την ενοχή του κατά το κατηγορητήριο χωρίς ελαφρυντικά.

Η έφεση όμως που άσκησε ο εισαγγελέας φέρνει νέα δεδομένα στην υπόθεση. Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στο εδώλιο με τις αρχικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της κακουργηματικής ληστείας. Ετσι, ο Δαβίδ Μουρτινέλι βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με μια βαρύτερη ποινή. Αυτή των ισόβιων δεσμών.

Η δευτεροβάθμια δίκη για το αποτρόπαιο έγκλημα της 4ης Ιουνίίου του 2008 θα ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου του 2011 κι όλοι την αναμένουν με έντονο ενδιαφέρον. Οι συγγενείς του αδικοχαμένου ηθοποιού περιμένουν να αλλάξει η ισχνή πλειοψηφία (4 προς 3) με την οποία επιβλήθηκε η ποινή των είκοσι ετών και δέκα μηνών και να οδηγηθεί αυτήν τη φορά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής με τη μεγαλύτερη ποινή που προβλέπει ο νόμος.

«Η πολιτική αγωγή δεν μπορεί να διανοηθεί άλλη απόφαση πέραν αυτής της ισόβιας κάθειρξης. Ελπίζουμε στον δεύτερο βαθμό και μετά την έφεση του εισαγγελέα Εφετών η ποινή να έρχεται σε απόλυτη αντιστοιχία με τη βαρύτητα της πράξης» ανέφερε στην «Espresso της Κυριακής» ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου ηθοποιού Αλέξης Στεφανάκης.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος και οι συνήγοροί του Δημήτρης Γκαβέλας και Νίκος Καραδήμας, στοχεύοντας και πάλι στο «σπάσιμο» των ισοβίων, θα επιμείνουν στην αρχική υπερασπιστική γραμμή, δηλαδή ότι ο Γεωργιανός τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών σε συνδυασμό με την προσβλητική συμπεριφορά του θύματος.


«Είναι θηριωδία... »
Οι 21 μαχαιριές που έπληξαν το σώμα του άτυχου ηθοποιού ήταν όλες «προθανάτιες», σύμφωνα και με την ιατροδικαστική έκθεση του εμπειρότατου ιατροδικαστή Φίλιππου Κουτσάφτη, ενώ η εισαγγελέας της έδρας κατά τη διάρκεια της πρωτοβάθμιας δίκης είχε αποκαλέσει την ενέργεια του Δαβίδ Μουρτινέλι «θηριωδία».

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός Ιφιγένεια Γάκη στην αγόρευσή της τότε είχε εμφανιστεί πεπεισμένη για τις δολοφονικές προθέσεις του δράστη το μοιραίο βράδυ, τονίζοντας ότι «ήταν ψύχραιμος, δεν έδειξε μεταμέλεια, ενώ κίνητρό του ήταν και η ληστεία».

Κατά την εισαγγελέα, «ο κατηγορούμενος ακολουθεί στο διαμέρισμά του τον Νίκο Σεργιανόπουλο με προφανή σκοπό την ερωτική συνεύρεση. Αν ο Μουρτινέλι δεν εκδίδετο, δεν είχε κανένα λόγο το θύμα να του προτείνει κάτι τέτοιο και λόγω της οικονομικής του κατάστασης είχε τη δυνατότητα να έχει όσους ερωτικούς συντρόφους ήθελε από τη δεξαμενή του αγοραίου έρωτα».


Φόβος και ενοχές«Αισθάνομαι ένα βάρος που κουβαλάω και δεν θα το ξεφορτωθώ ποτέ μου. Εχω ενοχές, φόβο προς τον Θεό. Δεν μπορώ να σας εκφράσω αυτά που αισθάνομαι. Δεν υπάρχουν λέξεις» είχε υποστηρίξει στην πρωτόδικη απολογία του ο Δαβίδ Μουρτινέλι. Αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ είχε ισχυριστεί: «Εκείνο το βράδυ είχα βγει για να πάω στη δουλειά μου στα καράβια. Με πλησίασε ένας άγνωστος. Με ρώτησε από πού είμαι, πώς με λένε, τι περιμένω... Ηταν μια επικοινωνία ανθρώπινη, μιλούσαμε σαν άνθρωποι».

Ωστόσο, στην προανακριτική απολογία του είχε αναφέρει πως το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας τον πλησίασε το θύμα και με την πρόφαση ότι θα έφερνε και γυναίκες τον έπεισε να τον ακολουθήσει στο διαμέρισμά του. Εκεί έκαναν χρήση κοκαΐνης και, όταν ο ηθοποιός του ζήτησε να προβούν σε σεξουαλική πράξη, υπό την επήρεια των ναρκωτικών, του επιτέθηκε. «Ηρθε από πάνω μου μ' ένα μαχαίρι και μου ζήτησε πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω. Εξοργίστηκα, προσβλήθηκα. Μου έθιξε την αξιοπρέπεια και το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ξεκίνησα να παλεύω. Δεν θυμάμαι πώς έγιναν όλα τα άλλα (...)».

Σε αποκλειστική συνέντευξη που είχε δώσει ο 33χρονος στην «Espresso της Κυριακής» μέσα από τις φυλακές Μαλανδρίνου είχε αναφέρει: «Δεν θέλω να θυμάμαι τίποτα από αυτό που έκανα. Εχω μπροστά μου αρκετά χρόνια φυλακής. Δεν αλλάζω τίποτα από όσα είπα στο δικαστήριο».
Espressonews.gr
madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου