Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ολλανδικό ενδιαφέρον για την εκτέλεση εμπόρου ναρκωτικών


Ο πρέσβης του Ιράν στην Ολλανδία εκλήθη σήμερα στο ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών, έπειτα από την ανακοίνωση της εκτέλεσης στην Τεχεράνη της Σαχρά Μπραχραμί, της Ιρανο-ολλανδέζας
που κατηγορούνταν για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Η συνάντηση με τον πρέσβη θα πραγματοποιηθεί στις 13:45» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπενγκτ βαν Λόσντρεχτ, εκπρόσωπος Τύπου του ολλανδικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μέχρι το μεσημέρι η Ολλανδία δεν είχε ακόμα λάβει επιβεβαίωση της εκτέλεσης της Μπαχραμί, που ανακοινώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τον ιστότοπο της κρατικής τηλεόρασης του Ιράν, ο οποίος επικαλούνταν μία ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα της Τεχεράνης.

«Το υπουργείο κάλεσε τον πρέσβη του Ιράν στην Ολλανδία, προκειμένου να ενημερωθεί» επεσήμανε ο εκπρόσωπος.

Η Σαχρά Μπαχραμί, 46 ετών, καταδικάστηκε σε θάνατο στις 2 Ιανουαρίου για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, σύμφωνα με την ολλανδική ραδιοφωνία που επικαλείται την κόρη της Μπαχραμί.

Η Σαχρά Μπαχραμί, η οποία είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2009 στην Τεχεράνη, ενώ συμμετείχε σε αντικυβερνητική διαδήλωση, κατηγορούνταν συνάμα για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση κατά της κυβέρνησης, έγκλημα το οποίο επισύρει επίσης την ποινή του θανάτου, σύμφωνα πάντα με την κόρη της.

zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου