Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΕΔΕ στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα

Εντολή για ένορκη διοικητική εξέταση στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα έδωσε το υπουργείο Υγείας για το γεγονός ότι η διοικήτρια του νοσοκομείου,
με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών, όπως λέει, έβγαλε το νοσοκομείο από την εφημερία, επικαλούμενη ελλείψεις σε υλικά και κρεβάτια.
Όμως, με αιφνιδιαστική επίσκεψη οι αρμόδιοι διαπίστωσαν ότι υπήρχε στοκ αναλώσιμων και 37 άδεια κρεβάτια, σύμφωνα και με τις σχετικές δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».
Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των υπουργών Παιδείας και Υγείας με τις διοικήσεις των πανεπιστημιακών νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», που έχουν αναστείλει από την περασμένη εβδομάδα τη λειτουργία τους, δηλώνοντας αδυναμία να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
«Όσον αφορά στο Αιγινήτειο και στο Αρεταίειο, θέλω να κάνω σαφές ότι αντιμετωπίζονται όλα τα διαδικαστικά ζητήματα, που αφορούν στην πληρωμή και στα άμεσα ζητήματα των δύο Νοσοκομείων. Αυτό λοιπόν που θα γίνει, άμεσα, με απόλυτο σεβασμό στο τεράστιο έργο των δύο Ιδρυμάτων είναι ότι θα γίνει αξιολόγηση των δύο Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων από διεθνείς αξιολογητές. Θα γίνει αξιολόγηση του επιστημονικού, του ερευνητικού, του διδακτικού, του κλινικού και του διοικητικού έργου. Με βάση αυτή την αξιολόγηση θα γίνει τριετής προγραμματισμός, ώστε να μπορούν τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία να λειτουργούν με όρους ρεαλιστικούς και αποτελεσματικούς», τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου.
Από πλευράς του ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Δώσαμε λύση στο θέμα των δύο Νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο, που απασχόλησαν τη δημοσιότητα τις περασμένες ημέρες. Δώσαμε μια λύση για το «τώρα» σε ό,τι αφορά την υπέρβαση των γραφειοκρατικών προβλημάτων, που οδηγούσαν σε καθυστέρηση χρηματοδότησης και άρα σε ταλαιπωρία όλων: των εργαζομένων και των ασθενών. Αποφασίσαμε μια λύση, την οποία επεξεργάστηκαν πριν από τη συνάντηση οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Οικονομικών, μαζί με τους εργαζόμενους». 



in2life.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου