Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

«Συνωστισμός» σε ΚΤΕΛ και ΟΣΕ από την τιμή της βενζίνης

Περισσότεροι είναι εκείνοι που επέλεξαν να μετακινηθούν με ΚΤΕΛ και με τα τρένα του ΟΣΕ φέτος το Πάσχα, συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, λόγω και της αύξησης της τιμής της βενζίνης.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, στα ΚΤΕΛ Αττικής, εκτός από τα 237 προγραμματισμένα δρομολόγια της Μεγάλης Πέμπτης, θα προστεθούν 180 δρομολόγια επιπλέον και άλλα 120 τη Μεγάλη Παρασκευή.
Σε ποσοστό 100% διαμορφώνεται η πληρότητα και στα ΚΤΕΛ του νομού Θεσσαλονίκης, όπου 17 επιπλέον δρομολόγια προστέθηκαν για την εξυπηρέτηση των πολιτών ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και τη Μεγάλη Παρασκευή.
Στα τρένα του ΟΣΕ, η πληρότητα στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη αγγίζει το 90% ενώ τις ημέρες αιχμής, από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την Κυριακή του Πάσχα, η χωρητικότητα των απλών αμαξοστοιχιών, ενισχύεται κατά 15%.
Αυξημένη κατά πολύ είναι και η πληρότητα σε αεροπλάνα και πλοία, σε ποσοστό που πλησιάζει και το 90%, χωρίς να υπολογίζονται οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής.
Μειωμένη κατά 7% η έξοδος προς Κόρινθο σε σχέση με πέρυσι μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ενώ η μείωση που παρατηρήθηκε στο άλλο μεγάλο εθνικό οδικό δίκτυο, της Αθηνών Λαμίας, ήταν της τάξεως του 8%.
Ωστόσο, χιλιάδες οδηγοί περνούν από τα διόδια των δύο εθνικών οδών, Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών -Λαμίας, κατευθυνόμενοι προς τους τόπους καταγωγής τους και τα τουριστικά θέρετρα της χώρας μας.
Όπως ανέφεραν οι επιτελείς της Τροχαίας, η κίνηση στις εξόδους της Αττικής από τις 6 το απόγευμα και μετά κορυφώθηκε, με συνέπεια να σημειωθούν καθυστερήσης και μποτιλιαρίσματα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στον Κηφισό, στην έξοδο της Αττικής Οδού και στην εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου, από το Χαϊδάρι και μετά.
Στην εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας τα μεγαλύτερα προβλήματα στην κίνηση σημειώθηκαν από την γέφυρα της Μεταμόρφωσης έως την Βαρυμπόμπη.


antinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου