Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

"Αγανακτισμένοι" ημέρα 6

Νέο ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος δίνει το Κίνημα των "Αγανακτισμένων", το απόγευμα της Δευτέρας, μετά την ογκώδη συγκέντρωση της Κυριακής.


Οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν στην άποψη ότι η προσέλευση του πλήθους θα είναι αισθητά μικρότερη σε σχέση με την Κυριακή, αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι πρόκειται για την 6η συνεχόμενη ημέρα διαδήλωσης των "Αγανακτισμένων" στην κεντρικότερη πλατεία της χώρας.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες της "Ανοιχτής Συνέλευσης", που πραγματοποιείται στο συντριβάνι, στην πλατεία Συντάγματος, και λαμβάνουν μέρος χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι καταθέτουν τις προτάσεις και τις απόψεις τους, σε ένα χρονικό πλαίσιο διάρκειας 3 λεπτών.

Μία από τις αποφάσεις της Συνέλευσης είναι ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι τους, ενώ ήδη έχουν δημιουργηθεί θεματικές επιτροπές δράσης και αγώνα.

Υπογραμμίζεται ότι το πλήθος που συρρέει καθημερινά στην πλατεία Συντάγματος είναι εξαιρετικά ετερόκλητο, προκαλώντας αίσθηση, αλλά και συζητήσεις για το μέλλον που μπορεί να έχει αυτό το εγχείρημα.

Οι διαδηλώσεις γίνονται χωρίς κομματικά ή συνδικαλιστικά πανό και σημαίες, ενώ μέχρι τώρα δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό βίας, παρότι στις συγκεντρώσεις συμμετείχαν χιλιάδες πολιτών, που εκφράζονται με εξαιρετικά οξύ τόνο εναντίον του πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ.



nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου