Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Καθοριστικό αυτό το Σαββατοκύριακο για το μέλλον της Ελλάδας


Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Ελλάδα αλλά και η Ευρωζώνη τις εξελίξεις στην οικονομία της χώρας μας.
Το Σαββατοκύριακο αυτό αναμένεται ένα από τα πιο κρίσιμα για το μέλλον της Ελλάδας, καθώς δυο ραντεβού είναι αυτά που θα κρίνουν το τι μέλει γενέσθαι με τη χώρα μας.

Το πρώτο, είναι αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ.

Εν μέσω φημών και σεναρίων για χρεοκοπία της χώρας μας, ο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, αναμένεται να έχει μια πολύ δύσκολη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ την Κυριακή.

Την στιγμή που οι δηλώσεις Σόϊμπλε για αναθεώρηση των όρων της 21ης Ιουλίου έβαλαν φωτιά στις αγορές, με το ΔΝΤ να τονίζει πως εκείνο ορίζει το πότε και αν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει ένα πολύ δύσκολο έργο να φέρει εις πέρας, καθώς θα πρέπει να πείσει το ΔΝΤ για την αποτελεσματικότητα των νέων-επώδυνων μέτρων .

Ο ίδιος πάντως πριν αναχωρήσει φρόντισε να δώσει ένα τέλος στις φήμες και τα σενάρια περί χρεωκοπίας, καθώς όπως είπε πρόκειται για σενάρια που αποσπούν την προσοχή και δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή μας υπόθεση.

Από την άλλη, κρίσιμα τετ-α-τετ θα έχει και ο Γιώργος Παπανδρέου με την Άνγκελα Μέρκελ. Ο πρωθυπουργός, θα συναντηθεί το βράδυ της Δευτέρας με την γερμανίδα Καγκελάριο, και έχει επενδύσει πολλά σε αυτή τη συνάντηση, καθώς στόχος του είναι να εκμεταλλευτεί την θετική στροφή που έχει δείξει προς τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες η γερμανική ηγεσία.

Νωρίτερα, θα μιλήσει σε συνέδριο των γερμανών βιομηχάνων για την ελληνική κρίση. Τέλος, την Πέμπτη αναμένεται συνέχεια των σημαντικών επαφών του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα μεταβεί στη Βαρσοβία, στο πλαίσιο της Διάσκεψης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.


Πηγη:
star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου