Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Oρκίστηκε ο πρωθυπουργός

Ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής.


Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό δήλωσε ότι: «Με τη βοήθεια του θεού θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγούμε δυνατοί από την κρίση». Αργότερα σήμερα το βράδυ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.



Στις 19.30 οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση θα συναντηθούν με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, προκειμένου να του δώσουν οδηγίες για τον χειρισμό των ελληνικών θεμάτων κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup της Πέμπτης 21 Ιουνίου.



Συνάντηση Σαμαρά-Πικραμμένου

«Κύριε πρωθυπουργέ έχετε πολλές μάχες να δώσετε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» δήλωσε ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά την παράδοση - παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου. «Πρέπει να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, να λειτουργήσουν οι βασικές δομές του κράτους, η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια...» πρόσθεσε απευθυνόμενος στο νέο Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.


Ονοματολογία

Οι τρεις αρχηγοί, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, συμφώνησαν να αναθέσουν στον Βασίλη Ράπανο, πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, καθήκοντα υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο καθηγητής καρδιολογίας και επικεφαλής της καρδιολογικής


Πηγη:
zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου