Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς να το θέλουν βρήκαν το φάρμακο της μακροζωίας.

Βρήκαν κατά λάθος το φάρμακο της μακροζωίας

Για άλλο έψαχναν και άλλο βρήκαν Αυστραλοί ερευνητές που ανακάλυψαν -κατά λάθος- το φάρμακο της μακροζωίας. Πρόκειται στην πραγματικότητα για φάρμακο κατά της οστεοπόρωσης,
που όπως διαπίστωσαν, επιμήκυνε τουλάχιστον κατά πέντε χρόνια τη ζωή των ληπτών.

Οι ερευνητές είδαν κατά την έρευνά τους ότι οι ηλικιωμένοι λήπτες του φαρμάκου ζουν περισσότερα χρόνια από άλλους ηλικιωμένους που δεν το παίρνουν.

Ο καθηγητής Τζον Εϊζμαν από το Garvan Institute of Medical Research του Σίδνεϊ λέει χαρακτηριστικά: «Αρχικά, υποθέσαμε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιήσαμε στην έρευνα ήταν πιο υγιείς από τους άλλους και γι’ αυτό καταγράψαμε αυτά τα αποτελέσματα. Ωστόσο αυτό δεν ίσχυε».

Η έρευνα, γνωστή ως Dubbo Osteoporosis Epidemiology Study, άρχισε σε δείγμα 2.000 ηλικιωμένων ατόμων, εκ των οποίων 121 έπαιρναν επί τριετία φάρμακο από την ομάδα bisphosphonates. Το φάρμακο που πήραν οι ασθενείς αποτρέπει την απώλεια οστέινης μάζας. Η διαδικασία φυσικής ανανέωσης των οστών είναι πιο ταχύρυθμη στους ανθρώπους που πάσχουν από οστεοπόρωση.

Ο καθηγητής Εϊζμαν εξηγεί ότι το αποτέλεσμα της έρευνας ενδέχεται να σχετίζεται με τοξικά μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, που συσσωρεύονται στον ανθρώπινο σκελετό με την πάροδο του χρόνου. Αποτρέποντας την απώλεια οστέινης μάζας, τα φάρμακα δεν επιτρέπουν την αποδέσμευση τοξικών μετάλλων στον ανθρώπινο οργανισμό, οπότε ο ασθενής ζει περισσότερο.
madata.gr
Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου