Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Μάλτα-Ελλάδα 0-1(τελικό)

Με γκολ του Τοροσίδη στο 94' η Εθνική μας ομάδα κέρδισε στη Μάλτα με 1-0 και πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου της.






95' Λήξη της αναμέτρησης, 1-0 η Εθνική Ελλάδος, περνάει στην πρώτη θέση.

94' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για την Ελλάδα. Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, αδράνεια των Μαλτέζων που δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, σκαστό αδύναμο σουτ του Μήτρογλου με την μπάλα να έχει πορεία προς το τέρμα, εκεί βρίσκονταν ο αφύλακτος Τοροσίδης που με ανάποδη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα. 1-0 για την Εθνική, συγκλονιστικό φινάλε!

92' Κίτρινη κάρτα στον Κοέν για αντιαθλητικό μαρκάρισμα.

91' Αλλαγή για την Μάλτα. Ο Κοέν μπήκε στη θέση του Σκέντρι.

90' Ωραία κεφαλιά του Μήτρογλου, την απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Μαλτέζων

88' Κίτρινη κάρτα στον Τοροσ΄ίδη για διαμαρτυρίες.

84' Κοκκινη κάρτα για τον Παπασταθόπουλο. Η Μάλτα πήγε να φύγει στην αντεπίθεση με τον Καλαματιανό στόπερ να κάνει ένα σκληρό αλλά έξυπνο μαρκάρισμα για να κόψει τον αιφνιδιασμό. Ο διαιτητής, πολύ αυστηρά έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

81' Αλλαγή για την Εθνική μας. Ο Κονέ περνάει στη θέση του κουρασμένου Νίνη.

80' Η πρώτη απόκρουση του Τζόρβα στο παιχνίδι είναι γεγονός, όταν το διαγώνιο σουτ του Μίφσουντ έπιασε γωνία μεν, αλλά η καλή τοποθέτηση του Έλληνα γκολκίπερ δε, δεν τον ανησύχησε.

78' - Αλλαγή για τη Μάλτα: Στη θέση του Μπαχάντα περνάει ο Φένεχ.

70' - Αλλαγή για την Ελλάδα: Ο Μήτρογλου αντικαθιστά τον Λυμπερόπουλο.

65': Ο Σαμαράς μπαίνει ωραία από δεξιά, γυρίζει την μπάλα στη μικρή περιοχή, αλλά εκεί βγαίνει ξανά ο Χάμπερ και απομακρύνει προ του Λυμπερόπουλου.

62' - Αλλαγή για την Ελλάδα: Ο Φετφατζίδης αντικαθιστά τον Σαλπιγγίδη.

61': Ο Κατσουράνης τελειώνει με δυνατό σουτ την κούρσα που ξεκίνησε λίγο κάτω από τη σέντρα, αλλά ο Χάμπερ πέφτει στη δεξιά του γωνία και αποκρούει.

57' - Κίτρινη κάρτα για την Ελλάδα: Τη βλέπει ο Τζαβέλλας, για ένα δυνατό φάουλ που έκανε στο χώρο του κέντρου. Με την κάρτα αυτή, ο αριστερός μπακ της Φρανκφούρτης θα χάσει το επόμενο παιχνίδι στο "Καραϊσκάκη" -ξανά με αντίπαλο τη Μάλτα.

56': Ο Μπογκντάνοβιτς βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και δεξιά, όμως -πριν προλάβει να σουτάρει απέναντι στον Τζόρβα- έρχεται ο Καραγκούνης και με σωτήριο τάκλιν, απομακρύνει σε κόρνερ!

55' - ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!: Άλλη μια καλή σέντρα του Νίνη βρίσκει τον Λυμπερόπουλο, εκείνος πιάνει την κοντινή κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και φεύγει άουτ!

54': Νέα ευκαιρία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα! Σε ωραία σέντρα του Τζαβέλλα από αριστερά, ο Τοροσίδης πιάνει ωραία κεφαλιά, αλλά ο Χάμπερ "απογειώνεται" και αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ!

47': Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική! Σε ωραία κάθετη μπαλιά του Κατσουράνη, ο Σαλπιγγίδης βρίσκεται τετ α τετ με τον Χάμπερ, αλλά πλασάρει πάνω στο σώμα του Μαλτέζου γκολκίπερ!

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγή για τη Μάλτα: Ο Πέις θα αντικαταστήσει τον τραυματία Καρουάνα.

45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

45': Ο Μπογκντάνοβιτς βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.

38': Μετά από ωραία μπαλιά του Νίνη, ο Σαλπιγγίδης βγαίνει "στην πλάτη" της άμυνας, ωστόσο πριν πλασάρει τον εξερχόμενο Χάμπερ, κόβεται τελευταία στιγμή από τον Καρουάνα.

35': Σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Λυμπερόπουλος πιάνει δύσκολη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

30': Ο Σαλπιγγίδης γυρίζει ωραία στο ύψος της μεγάλης περιοχής και κάνει το συρτό σουτ, αλλά ο Χάμπερ πέφτει στη δεξιά του γωνία και μπλοκάρει.

22': Διαμαρτυρίες των Μαλτέζων για πέναλτι, όταν ο Μίφσουντ κινήθηκε ωραία από δεξιά στην περιοχή και έπεσε (μάλλον υπερβολικά) ανάμεσα στους Παπαδόπουλο και Καραγκούνη που τον μάρκαραν.

16': Ευκαιρία για την Εθνική! Σε κάθετη πάσα του Νίνη από δεξιά, ο Τοροσίδης αφήνει ωραία την μπάλα να περάσει και πιάνει το διαγώνιο σουτ, αλλά εκείνο καταλήγει λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι!

15': Ελέγχει το παιχνίδι (όπως αναμενόταν) η Εθνική -χωρίς, ωστόσο, να αξιοποιεί προς το παρόν, την κατοχή της μπάλας.

7': Πρώτη υποψία ευκαιρίας για την Εθνική μας. Μετά από σέντρα του Τζαβέλλα από αριστερά, ο Σαμαράς πιάνει την κεφαλιά, αλλά αυτή είναι αδύναμη και μπλοκάρεται εύκολα από τον Χάμπερ.

1': Έναρξη του αγώνα



ΜΑΛΤΑ (Τζον Μπούτιγκιεγκ): Χάμπερ, Καρουάνα (46' λ.τ. Πέις), Μάμο, Σκιμπέρας, Αγκιούς, Χάτσινσον, Μπογκντάνοβιτς, Μπρίφα, Μίφσουντ, Μπαζάντα (78' Φένεχ), Τσεμπρί(91' Κοέν)

Στον πάγκο: Χόγκ, Ερέρα, Ζεράφα, Φάιλα

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Τζαβέλλας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος (70' Μήτρογλου), Νίνης, Σαλπιγγίδης (62' Φετφατζίδης)

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Μόρας, Βύντρα, Καφές, Κονέ



• Δεν έχουμε να πούμε και πολλά για τη Μάλτα… Οι -μόλις τέσσερις επαγγελματίες και όλοι οι υπόλοιποι ερασιτέχνες- ποδοσφαιριστές του Τζον Μπούτιγκιεγκ έχουν επιβεβαιώσει πλήρως τα προγνωστικά μέχρι στιγμής, καθώς έχουν σκοράρει μία φορά (απέναντι στο Ισραήλ) σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ με μηδέν βαθμούς στο «σακούλι»… φιγουράρουν στην τελευταία θέση του 6ου Ομίλου.

• Όπως πάντα, λοιπόν, σε προκριματικά, είτε EURO, είτε Μουντιάλ, οι Μαλτέζοι θα προσπαθήσουν να κάνουν τη «ζημιά» σε όποιον αντίπαλο βρουν… μπόσικο, κερδίζοντας κανένα βαθμό, αφού κι αυτό επιτυχία θα είναι για την 163η εθνική ομάδα στο ranking της FIFA.

• Ο 47χρονος Μπούτιγκιεγκ φαίνεται διατεθειμένος να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ρόντερικ Μπρίφα, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας. Στη διάθεση του επανέρχεται ο Κάρλο Μάμο, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί λόγω τραυματισμού με την Κροατία, αλλά και ο Ράιν Φένεχ που είχε απουσιάσει για τον ίδιο λόγο από το φιλικό με την Ελβετία. Την ίδια ώρα, έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός του Κένεθ Σκίκλουνα από την αποστολή. Ο Στιβ Μποργκ δεν μπόρεσε να μετάσχει εξαιτίας ακαδημαϊκών δεσμεύσεων(!), όπως έγινε γνωστό…

• Η αποστολή της Μάλτας για την αναμέτρηση με την Εθνική μας:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Αντριου Χογκ (Βαλέτα), Ρούμπεν Γκαούτσι (Μάρσακλοξ), Τζάστιν Χάμπερ (Φερεντσβάρος)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Τζόζεφ Ζεράφα (Μπιρκιρκάρα), Αντρέι Αγκιους (Μπιρκιρκάρα), Τζόναθαν Καρουάνα (Βαλέτα), Ρόντερικ Μπρίφα (Βαλέτα), Κάρλο Μάμο (Μάρσακλοξ), Κλέιτον Φαίλια (Σλιέμα Γουόντερερς), Εντουαρντ Ερέρα (Χιμπέρνιαν)

ΜΕΣΟΙ: Τζέιμι Πέις (Βαλέτα), Ράιαν Φένεχ (Βαλέτα), Κέβιν Σάμουτ (Βαλέτα), Τζον Χάτσινσον (Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς), Γκάρεθ Σεμπέρας (Μάρσακλοξ), Πολ Φένεχ (Μπιρκιρκάρα), Σουν Μπαζάντα (Μπιρκιρκάρα), Άντριου Κοέν (Χιμπέρνιαν)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μίκαελ Μισφούντ (Κόρμι), Αντρέ Τσεμπρί (Φερεντσβάρος), Ιβάν Γουντς (Φλοριάνα), Ντάνιελ Μπογκντάνοβιτς (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ)

• Στον αντίποδα, η Εθνική μας ομάδα «καίγεται» για τη νίκη, αφού σε περίπτωση που δεν φύγει με το… τρίποντο από τη Βαλέτα, θα χάσει νωρίς νωρίς πολλές από τις ελπίδες της για την κατάκτηση της 1ης θέσης του ομίλου.

• Η Ελλάδα ξεκίνησε την πορεία της στα προκριματικά του EURO 2012 με δύο ισοπαλίες, κόντρα σε Γεωργία, εντός έδρας (1-1) και στην Κροατία (0-0), αλλά στα δύο παιχνίδια του Οκτωβρίου πέτυχε ισάριθμες -έστω και δύσκολες- νίκες, επικρατώντας, εντός έδρας της Λετονίας 1-0 και του Ισραήλ 2-1, με αποτέλεσμα να «σκαρφαλώσει» στη 2η θέση του ομίλου.

• Το θετικό για τον Φερνάντο Σάντος είναι το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών -πλην των γνωστών από καιρό απουσιών των Σηφάκη, Σπυρόπουλου και Μάκου- και έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

• Όσον αφορά την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Πορτογάλος τεχνικός στο «Ta Qali National Stadium», κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει κατά πάσα πιθανότητα ο Τζόρβας, αφήνοντας στον πάγκο τον Χαλκιά, στην άμυνα -από τα αριστερά προς τα δεξιά- θα παίξουν οι Τζαβέλας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης (με τον Μόρα να διεκδικεί μία θέση στα στόπερ) και μπροστά τους θα είναι οι Κατσουράνης και Καραγκούνης. Στα εξτρέμ, όπως όλα δείχνουν, αριστερά θα είναι ο Σαμαράς, δεξιά ο Νίνης, ενώ στην «κορυφή» της επίθεσης ο Σαλπιγγίδης είναι το μεγάλο φαβορί, έχοντας πίσω του, ως «δεκάρι», έναν εκ των Λυμπερόπουλου, Φετφατζίδη ή Κονέ.

• Την αποστολή συμπληρώνουν οι Βύντρα, Καφές, Μήτρογλου και Λαγός, ενώ ένας παίκτης θα μείνει εκτός της τελικής 18άδας.

Προϊστορία: Κι όμως… κακή παράδοση έχει η Ελλάδα στη Μάλτα, καθώς σε τέσσερα παιχνίδια μετράει μία νίκη, μία ήττα και δύο ισοπαλίες. Οι δύο ισοπαλίες έχουν σημειωθεί σε προκριματικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1972 και το 1991, ενώ η νίκη της Μάλτας σημειώθηκε το 1975 με σκορ 2-0. Η μοναδική νίκη της Ελλάδας σημειώθηκε στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στα προκριματικά του EURO 2008, με σκορ 1-0.



Η βαθμολογία του 5ου Ομίλου:

Κροατία 10 (8-1)
ΕΛΛΑΔΑ 8 (4-2)
Γεωργία 6 (3-2)
Ισραήλ 4 (5-5)
Λετονία 4 (3-5)
Μάλτα 0 (1-9)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίκαελ Βάινερ (Γερμανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Χόλγκερ Χένσελ, Κρίστοφ Μπόμχορστ (Γερμανία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ta Qali National Stadium»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου