Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Το… θαύμα της φύσης!

Ο άνθρωπος έχει να περηφανεύεται για σημαντικά επιτεύγματα στην ιστορία! Μέχρι το φεγγάρι κατάφερε να πατήσει. Μέχρι το DNA ανακάλυψε!
Όμως με την φύση δεν κατάφερε να τα βάλει ποτέ.
Ποτέ δεν μπόρεσε και ούτε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει έναν καύσωνα, έναν παγετό, έναν σεισμό, ένα τσουνάμι. Όσο κι αν προσπαθήσει! Άνθρωποι είναι και οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οπότε λογικό ήταν να μην μπορέσει ούτε αυτή την φορά, στον τελικό του Γουέμπλεϊ να αντιμετωπίσει ένα… φυσικό φαινόμενο όπως είναι η Μπαρτσελόνα!
Γιατί αυτός ο τρόπος παιχνιδιού δεν είναι… ανθρώπινος! Είναι κάτι άλλο! Συγχωρήστε για την… υπερβολή, αλλά μήπως υπάρχει έστω κι ένας φίλαθλος σε όλο τον κόσμο που να παρακολούθησε τον τελικό και να μην χαρακτήρισε κάπως έτσι τους «μάγους από την Καταλονία»; Σίγουρα όχι!
Το να λέμε απλά ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν παίζονται είναι κοινότυπο. Αυτό το είπαμε τουλάχιστον στην Ελλάδα από τον περασμένο Σεπτέμβρη όταν με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισε» με πεντάρα τον Παναθηναϊκό στο Καμπ Νου!
Όταν όμως φτάνει ως τον τελικό και κάνει… πλάκα απέναντι σε ένα τεράστιο club, την πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν δεν αφήνει μια άκρως επιθετική ομάδα να κάνει… δεύτερη ευκαιρία μετά το γκολ σε 93’ τότε μιλάμε για ένα «θαύμα της φύσης».
Οι παλιότεροι μιλούν για την Μίλαν των Ολλανδών στα τέλη του ‘80. Οι ακόμη πιο παλιοί θεωρούν ως σημείο ποδοσφαιρικής αναφοράς το total football του Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ την δεκαετία του ’70.
Πλέον όμως με την «αλλαγή του ποδοσφαίρου» δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ΑΥΤΗ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ είναι ότι πιο τέλειο έχουν δει ποτέ τα μάτια μας στο ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλόγων! Εκτός κι αν όντως την θεωρήσουμε ως «φυσικό φαινόμενο» και την βγάλουμε εντελώς εκτός συναγωνισμού!




gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου