Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Επεισόδια στο Ηράκλειο πριν το ντέρμπι ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή γύρω από το γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι της Κυριακής.
Οπαδοί του ΟΦΗ επιτέθηκαν σε δυνάμεις των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και έτσι επιβεβαιώθηκε ότι τα ντέρμπι της κρητικής ομάδας με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι τα πλέον υψηλού κινδύνου παιχνίδια της Β' Εθνικής.
Ο φόβος για επεισόδια υπήρχε εδώ και μέρες. Άλλωστε το παρελθόν είναι μεγάλο. Η κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων κρατάει από το 2001 και το μπαράζ των δύο ομάδων στη Ρόδο, όταν από τις συμπλοκές ένας οπαδός του ΠΑΣ έχασε το μάτι του. Ακόμα, οι φίλοι του ΟΦΗ δεν έχουν ξεχάσει την επίθεση ενός χούλιγκαν στον Πολυχρόνη Βεζυρίδη στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ενώ η ένταση μεγαλώνει από το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δεν έχει πάρει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας (εφόσον κέρδιζε την άνοδο), με την εκδίκαση της έφεσης να εκκρεμεί.

Περίπου 2.000 οπαδοί του ΟΦΗ ξεκίνησαν με μηχανάκια από την Πλατεία Ελευθερίας, περίπου στις 2, και μισή ώρα αργότερα βρίσκονταν στο "Γεντί Κουλέ". Η αστυνομία είχε κλείσει τους δρόμους, ώστε να περάσει με ασφάλεια η αποστολή του ΠΑΣ, όμως οι οπαδοί προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων (προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής) και οι οπαδοί απάντησαν με βροχή από πέτρες. Εν τέλει το πούλμαν της ομάδας των Ιωαννίνων έφτασε χωρίς πρόβλημα, ενώ οι συμπλοκές συνεχίστηκαν για λίγα λεπτά, τόσο έξω από το γήπεδο, όσο και στην παραλιακή οδό.



enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου