Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Παγκόσμιο Κύπελλο γυμναστικής: Ασημένιο μετάλλιο ο Κοσμίδης

Ο Λευτέρης Κοσμίδης προσέφερε ακόμα μία επιτυχία στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο Κύπελλο γυμναστικής που διεξάγεται στη Μόσχα.
Ο Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη δεύτερος στις ασκήσεις εδάφους, πίσω από τον Γάλλο Τομά Μπουέλ.
 

Μάλιστα, αν απέφευγε τα λάθη στον τελικό θα μπορούσε να πάρει και το χρυσό μετάλλιο. Εξάλλου, είχε προκριθεί στο παγκόσμιο Κύπελλο ως πρώτος από τα προκριματικά. Βαθμολογήθηκε με 14.500 βαθμούς, ενώ ο Γάλλος Τομά Μπουέλ που βγήκε πρώτος συγκέντρωσε 15,200 βαθμούς. Τρίτος ο Ολλανδός Τζέφρεϊ Βάμες με 14.250 βαθμούς.
«Μεγαλύτερη σημασία είχε ο προκριματικός, όπου όλα πήγαν όπως έπρεπε. Στον τελικό, που ήταν σαν σόου, η εμφάνισή μου δεν ήταν εξίσου καλή, αλλά πάντοτε είναι πολύ θετικό το να κατακτάς μετάλλιο σε μια τέτοια διοργάνωση», δήλωσε ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στις ασκήσεις εδάφους.
Δεν τα κατάφεραν Πετρούνιας και Μιλλούση
Σε αντίθεση με τον Κοσμίδη, οι Λευτέρης Πετρούνιας και η Βάσω Μιλλούση δεν κατάφεραν να πάρουν κάποιο μετάλλιο στους τελικούς που αγωνίστηκαν. Στον τελικό της δοκού ισορροπίας η Μιλλούση τερμάτισε 4η (είχε περάσει με την καλύτερη βαθμολογία) με 14.075 βαθμούς. Η Ρωσίδα Άννα Ντεμεντίεβα (15,100 βαθμούς) πήρε το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερη η  συμπατριώτισσά της Ξένια Αφανάσιεβα (14,200 β.) και τρίτη η Γιάνα Ντέμιαντσουκ από την Ουκρανία (14,100 β.).
Στους κρίκους, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατετάγη και αυτός 4ος (15.250 βαθμούς). Στο βάθρο ανέβηκαν κατά σειρά ο Ρώσος Κονσταντίν Πλουζνίκοφ (15,775 β.), ο συμπατριώτης του Αλεξάντρ Μπαλάντιν (15,725 β.) και ο Ολλανδός Γιούρι Φαν Χέλντερ (15,450 β.).
enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου