Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Παγκόσμια κατακραυγή για τον Στρος Καν

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τη σύλληψη του Ντομινικ Στρος Καν. Δείτε πώς καλύτουν το θέμα τα διεθνή ΜΜΕ. Καμία αντίδραση μέχρι στιγμής από την γαλλική προεδρία


Εκτενή είναι τα ρεπορτάζ στα διεθνή Μ.Μ.Ε για τη σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα ξενοδοχείου στο Μανχάταν από τον πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γάλλο Σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος Καν.
Ο 62χρονος πολίτικος και πατέρας 4 παιδιών ο οποίος φημίζεται στη Γαλλία για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα  συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.
Το Sky News αναφέρει ότι ο Στρος Καν βρισκόταν στο ξενοδοχείο Sofitel κοντά στην Times Square όταν επιτέθηκε σε μια 32χρονη καμαριέρα του ξενοδοχείου η οποία όταν μπήκε στο δωμάτιό του την πέταξε στο κρεβάτι απαιτώντας να του κάνει στοματικό έρωτα.

 Λογοπαίγνιο είναι ο τίτλος του BBC  "IMF head Strauss-Kahn charged over New York 'sex crime"- Σεξουαλικό έγκλημα στην Νέα Υόρκη από τον πρόεδρο του Δ.Ν.Τ.
Στο μακροσκελές άρθρο του αναφέρει ότι τρεις αστυνομικοί, λίγα λεπτά προτού αναχωρήσει η πτήση του τον έθεσαν υπό κράτηση.

 Οι New York Times επικαλούμενοι εκπρόσωπο του Port Authority, της αρχής που χειρίζεται τις συγκοινωνιακές υποδομές στην αμερικάνικη μεγαλούπολη, ανέφερε ότι ο Στρος-Καν, πιθανός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον Απρίλιο του 2012, συνελήφθη μερικά λεπτά πριν επιβιβαστεί σε πτήση της Air France με προορισμό το Παρίσι από το διεθνές αεροδρόμιο Κένεντι στη Νέα Υόρκη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο Στρος-Καν κατηγορείται για "σεξουαλική επίθεση" σε μια καμαριέρα που εργάζεται σε ξενοδοχείο στην Πλατεία των Τάιμς νωρίτερα το Σάββατο.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Πολ Μπράουν επιβεβαίωσε ότι ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για σεξουαλική επίθεση και ανακρίνεται.
Το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε ότι η καμαριέρα είπε πως είχε εντολή να καθαρίσει τη σουίτα, κόστους 3.000 δολαρίων τη βραδιά. Μάλιστα, η γυναίκα δήλωσε ότι της είχαν πει ότι η σουίτα θα ήταν άδεια, όμως, σύμφωνα με την ίδια, ο Στρος - Καν βγήκε ξαφνικά από το μπάνιο γυμνός και της επιτέθηκε.
Το πρακτορείο αναφέρει οτι ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επρόκειτο να μεταβεί στο Βερολίνο όπου θα είχε συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ για το ελληνικό χρέος.
Η Γαλλική Le monde σε ζωντανή σύνδεση ενημερώνει το κοινό της για κάθε τελευταία εξέλιξη στο θέμα. Για την σύλληψη του Στρος Καν έχουν κάνει δηλώσεις η Σεγκολεν Ρουαγιαλ ο Μπερναρντ Ντεμπρε και άλλοι πολίτικοι. Σύμφωνα με την εφημερίδα δεν υπάρχουν ακόμα αντιδράσεις από την προεδρία.

Οι σοσιαλιστές χάνουν το φαβορί των δημοσκοπήσεων αναφέρει η Liberation που σημειώνει ότι ο Στρος Καν πρέπει να απολογηθεί για ένα βαρύτατο ατόπημα.

 Στο ίδιο μήκος κύματος και η βρετανική Guardian που αναφέρεται στη δραματική, όπως την αποκαλεί, σύλληψη λίγο πριν αναχωρήσει η πτήση για την Ευρώπη όπου ο Ντομινίκ Στρος Καν είχε πλήθος προγραμματισμένων συναντήσεων.





news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου