Αφεντικό του νησιού οι «κόκκινοι διάβολοι»! Η Γιουνάιτεντ του σερ Άλεξ με το 1-1 κόντρα στην Μπλάκμπερν πανηγύρισε το 19ο πρωτάθλημα στην ιστορία της,
καταρρίπτοντας το ρεκόρ της Λίβερπουλ που έχει 18!
Με Νάνι και Έβανς
Η επιλογή του σερ Άλεξ Φέργκιουσον να ξεκουράσει τον Φαν ντερ Σαρ ήταν γνωστή, όμως ο Σκωτσέζος αποφάσισε να ξεκουράσει τόσο τον Εβρά, με τον Έβας να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας όσο και τον Παρκ, με τον Νάνι να παίρνει τη θέση του. Στον πάγκο έμεινε και ο Ντίμιταρ Μπέρμπατοφ, που στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε πετύχει πέντε γκολ.
Μοιραίος ο Κούτσακ...

Η Γιουνάιτεντ είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 4’. Ο Ρούνεϊ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Νάνι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ρόμπινσον. Στο 18’ ο Κούτσακ έκανε το πρώτο του λάθος στην αναμέτρηση, καθώς δεν μπόρεσε να κοντρολάρει καλά την μπάλα, ο Ρόμπερτς τον πρόλαβε και μπήκε στη φάση, όμως ο Κάρικ αντέδρασε ταχύτατα και έσωσε την ομάδα του απομακρύνοντας με δυσκολία την μπάλα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν πλήρωσαν το πρώτο λάθος του Πολωνού τερματοφύλακα, όμως τη δεύτερη φορά δεν τη γλίτωσαν… Ο Έμερτον έβγαλε τη σέντρα, ο Κούτσαν προσπάθησε να μαζέψει την μπάλα με το ένα χέρι, όπως ήταν φυσικό εκείνη του έφυγε πλάγια. Ο Όλσον τη μάζεψε και αφού άλλαξε πάσες με τον Χόιλετ, έβγαλε νέα σέντρα και ο Έκμερτον δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ στο 20’!

Στο 35’ ο Ερνάντες γύρισε ωραία, έκανε το σουτ και ο Ρόμπινσον έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 38’ ο Όλσον, που δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στον Φάμπιο, με σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 40’ ο Κούτσακ έκανε ακόμη ένα τραγικό λάθος καθώς καθυστέρησε πολύ να απομακρύνει, ο Χόιλετ τον πρόλαβε, έκανε το τάκλιν, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ! Όσο περνούσε η ώρα φαινόταν ο εκνευρισμός στις ενέργειες των παικτών της Γιουνάιτεντ, με αποτέλεσμα να το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με την Μπλάκμπερν μπροστά στο σκορ.
Ο Ρούνεϊ την έστειλε στον... ουρανό!

Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως δεν έβρισκαν λύσεις επιθετικά. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις μέχρι το 65’, όταν ο Έμερτον έβγαλε τη σέντρα, ο Όλσον πήδηξε πιο ψηλά από τον Βαλέντσια, πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κούτσακ!

Στο 70’ ο Ρόμπινσον ανέτρεψε τον Ερνάντες και ο διαιτητής, αφού ζήτησε τη βοήθεια του βοηθού του, υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ρούνεϊ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 73’ για το 1-1!

Στο 76’ η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Ρούνεϊ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, όμως ούτε ο Νάνι ούτε ο Ερνάντες δεν μπόρεσαν με προβολή να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» έριξαν ταχύτητα, κράτησαν με ευκολία την κατοχή της μπάλας μέχρι το τέλος, χωρίς να απειληθούν στο ελάχιστο και πανηγύρισαν πανάξια την κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ! Επόμενος σταθμός πλέον είναι το «Γουέμπλεϊ»!
«Ζωντανές» Μπλάκπουλ και Γουλβς!
Απίστευτο παιχνίδι στο «Μπλούμφιλντ Ρόουντ»
Εκπληκτικό παιχνίδι στο «Μπλούμφιλντ Ρόουντ», όπου η Μπλάκπουλ πήρε μεγάλη νίκη επί της Μπόλτον με 4-3 και παραμένει ζωντανή στη μάχη της παραμονής. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 6’, όταν έπειτα από γέμισμα στην περιοχή του Τζιλκς, ο Μπαπτίστ γλίστρησε και έδωσε την ευκαιρία στον Κέβιν Ντέιβις να κάνει το 1-0 με πολύ ωραίο τελείωμα. Η απάντηση της Μπλάκπουλ ήρθε πολύ γρήγορα, καθώς με δύο κεφαλιές από τη μεσαία γραμμή ο Ντι Τζέι Κάμπελ βρέθηκε απέναντι από τον Γιασκελάινεν και με πολύ ωραίο πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα!

Οι δύο ομάδες δεν έριξαν τον φρενήρη ρυθμό τους και συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες και να πετυχαίνουν γκολ. Στο 17’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-1, όταν η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρόμπινσον έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Άνταμ, ενώ ένα λεπτό αργότερα αργότερα έγινε το 2-1! Ο Παντσίον δικαίωσε τον Ίαν Χολογουέι, που τον επέλεξε για την αρχική ενδεκάδα, και με εξαιρετική ατομική προσπάθεια νίκησε τον Γιασκελάινεν και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο 22’, όμως, ο Τέιλορ με πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-2, ενώ η Μπόλτον θα μπορούσε να ξαναπάρει το προβάδισμα στο 27’ όταν ο Στάριτζ βρέθηκε απέναντι από τον Τζιλκς, όμως ο τερματοφύλακας της Μπλάκπουλ κατάφερε να απομακρύνει! Στο 40’ ο Ντέιβις προσπάθησε με πολύ ωραίο τρόπο να κρεμάσει τον Τζιλκς, ο οποίος βρήκε ελάχιστα την μπάλα, και γλίτωσε χάρη στο οριζόντιο δοκάρι του.

Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Τέιλορ Φλέτσερ έβγαλε πολύ ωραία σέντρα στον Κάμπελ, ο οποίος με προβολή έκανε το 3-2, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Πολύ ωραία επιθετική προσπάθεια των παικτών της Μπόλτον, ο Λι βρέθηκε μόνος στη μεγάλη περιοχή, βγήκε πλάγια και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Στάριτζ, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 3-3 στο 53’. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν εξαιρετική αντεπίθεση στο 63’ και ο Άνταμ με δυνατό σουτ έκανε το 4-3, που παρέμεινε μέχρι το τέλος!
Μεγάλη νίκη για Γουλβς!

Οι Γουλβς πήραν μεγάλη νίκη στο «Στέιντιουμ οφ Λάιτ» επί της Σάντερλαντ με 3-1 και παραμένουν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού! Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και έχασαν πολλές ευκαιρίες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Μόλις στο 9’ ο Ζέντεν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Χένεσι, όμως οι «Λύκοι» ήταν που άνοιξαν το σκορ στην πρώτη φάση που δημιούργησαν.
Σκόρερ ένας πρώην παίκτης της Σάντερλαντ, ο Τζόντι Κράντοκ στο 23’. Οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να κάνουν και το 2-0 στο 32’, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Μινιολέ μετά το σουτ του Ο’Χάρα. Έτσι, αφού δεν έγινε το 2-0, δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση για την Σάντερλαντ! Ο Σεσενιό βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 34’.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Φλέτσερ στο 50’ και τον Ελμοχαμάντι να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή και κατάφεραν να προηγηθούν στο 54’! Ο Τζάρβις έβγαλε τη σέντρα και ο Φλέτσερ αυτή τη φορά κατάφερε να σκοράρει. Το τελικό 3-1 για την ομάδα του ΜακΚάρθι διαμόρφωσε ο Εκολόμπι στο 78'.

Νίκη για την... αδιάφορη Γουέστ Μπρομ

Με τις δύο ομάδες να είναι αδιάφορες βαθμολογικά, οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο «Χόθορνς» παρακολουθήσαν πολύ καλό παιχνίδι. Γουέστ Μπρομ και Έβερτον είχαν τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν, με τους γηπεδούχους να τα καταφέρνουν μόλις στο 10’, όταν ο Οντεμβιγκί έδωσε… έτοιμο γκολ στο Μουλουμπού, ο οποίος έκανε το 1-0. Η εικόνα της αναμέτρησης παρέμεινε ίδια μέχρι το τέλος, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να σκοράρει κάποιο άλλο τέρμα, ενώ τα «ζαχαρωτά» τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπιλιαντενίνοφ με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 77'.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Σάββατο (14/05)

Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Γ. 1-1

(20’ Έμερτον – 73’ πέν. Ρούνεϊ)

Μπλάκπουλ-Μπόλτον 4-3
(9’, 45’ Κάμπελ, 18’ Παντσίον, 63’ Άνταμ – 6’ Ντέιβις, 24’ Τέιλορ, 53’ Στάριτζ)

Γουέστ Μπρομ-Έβερτον 1-0
(10’ Μουλουμπού)

Σάντερλαντ-Γουλβς 1-3
(34’ Σεσενιό – 23’ Κράντοκ, 54’ Φλέτσερ, 78’ Εκολόμπι)

Κυριακή (15/05)

Τσέλσι-Νιούκαστλ (15:30)
Άρσεναλ-Άστον Βίλα (18:00)
Μπέρμιγχαμ-Φούλαμ
Λίβερπουλ-Τότεναμ
Γουίγκαν-Γουέστ Χαμ

Τρίτη (17/05)

Μάντσεστερ Σίτι-Στόουκ

Η βαθμολογία
(σε 37 αγώνες)


1. Μάντσεστερ Γ.   77
2. Τσέλσι   70*
3. Άρσεναλ   67*
4. Μάντσεστερ Σίτι   65*
5. Λίβερπουλ   58*
6. Τότεναμ   56*
7. Έβερτον   51
8. Στόουκ   46*
9. Μπόλτον   46
10. Γουέστ Μπρομ   46
11. Φούλαμ   45*
12. Νιούκαστλ   44*
13. Σάντερλαντ   44
14. Άστον Βίλα   42*
15. Μπλάκμπερν   40
16. Γουλβς   40
17. Μπέρμιγχαμ   39*
18. Μπλάκπουλ   39
19. Γουίγκαν   36*
20. Γουέστ Χαμ   33*

* Με παιχνίδι λιγότερο.

Τελευταία αγωνιστική

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ
Μπόλτον-Μάντσεστερ Σίτι
Έβερτον-Τσέλσι
Φούλαμ-Άρσεναλ
Μάντσεστερ Γ.-Μπλάκπουλ
Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ
Στόουκ-Γουίγκαν
Τότεναμ-Μπέρμιγχαμ
Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ
Γουλβς-Μπλάκμπερν




gazzetta.gr