Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Καταργούνται οι πολεοδομίες;


Στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που έδωσε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου,
ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης,
ανέφερε πως με νομοσχέδιο το ΥΠΕΚΑ επιδιώκει την κατάργηση των πολεοδομιών με τη μορφή και τις αρμοδιότητες που έχουν σήμερα, τη σύνταξη των μελετών και την εκτέλεση του οικοδομικού έργου με ευθύνη των μηχανικών, τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των αρχών αδειοδότησης σε υπηρεσίες δόμησης των Δήμων και των ελεγκτών δόμησης που λειτουργούν υπό την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ.


Επίσης, τη συντόμευση του χρόνου έγκρισης δόμησης, η οποία θα πραγματοποιείται από την υπηρεσία δόμησης του Δήμου. Στην τελευταία θα υποβάλλεται μόνο το τοπογραφικό, το διάγραμμα κάλυψης και αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων, τη δημιουργία ταυτότητας κτηρίου και έκδοσης πιστοποιητικού ελέγχου κατασκευών, ενώ δημιουργείται και νέο Σώμα Ελεγκτών Δόμησης που θα ελέγχει το οικοδομικό έργο.


«Απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας είναι να διασφαλιστεί η νομιμότητα, να μην μπορεί άλλο να αδειοδοτείται και άλλο να κατασκευάζεται, να σταματήσει η αυθαίρετη δόμηση, να εξαφανιστεί η συνδιαλλαγή μηχανικών και πολιτών με τα πολεοδομικά γραφεία», κατέληξε ο κ. Σηφουνάκης. 
star.gr

1 σχόλια:

sosat είπε...

ΚΑΙ εδώ απών το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), από τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας έγινε τεχνικός υπόδουλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Δουλικοί μηχανικοί, τσιράκια του συστήματος, στην υπηρεσία της καταστρεπτικής πολιτικής της κυβέρνησης, στην υπηρεσία της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Δημοσίευση σχολίου