Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Απειλή εφεδρείας για 20.000 εκπαιδευτικούς

Από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι το τέλος της επόμενης σχολικής χρονιάς θα εφαρμοστεί σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο της εφεδρείας για περίπου 20.000 εκπαιδευτικούς.


Δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΕΘΝΟΣ» αναφέρει ότι η σκέψη περί εφεδρείας των εκπαιδευτικών «έπεσε στο τραπέζι» των κυβερνητικών σχεδιασμών το τελευταίο διάστημα. Αν και οι εκπαιδευτικοί εξαιρέθηκαν αρχικά και μάλιστα με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν με νεότερη νομοθετική πρωτοβουλία, σε περίπτωση κατά την οποία μέχρι τα τέλη του 2011 δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος των 30.000 εφέδρων, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι της Τρόϊκας.  

Όμως, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ακόμη και εάν τεθούν σε εφεδρεία 30.00 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη του 2011, δεν αποκλείεται να συζητηθεί και να νομοθετηθεί η εφαρμογή του μέτρου στον χώρο της εκπαίδευσης προκειμένου να επιτευχθούν περικοπές δαπανών ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Η μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών θα έχει σαν αποτέλεσμα νέο κύμα συγχωνεύσεων σχολείων στην χώρα μετά το πρώτο που είχαμε το 2010. Παράλληλα, θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση ενός σαρωτικού κύματος μετακινήσεων δασκάλων και καθηγητών ανά την Επικράτεια προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν.

Ηδη στο άκουσμα της είδησης, οι συνδικαλιστές προειδοποίησαν με δυναμικές κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι το θέμα αποτελεί casus belli για τον χώρο που έχει υποστεί περικοπές και μειώσεις στις αποδοχές τους, μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.    

Πηγη:
star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου