Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οι Ρώσοι για Σαββίδη και ΠΑΟΚ


Πηγή από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη επιβεβαίωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Νοsti πως ο ομογενής επιχειρηματίας επιθυμεί να αγοράσει τον ΠΑΟΚ και πως ήδη ο σύλλογος προσπαθεί να αποκτήσει ένα δάνειο δύο εκατ. ευρώ ώστε να βγει από την δύσκολή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται.


«Ο Ιβάν Σαββίδης σχεδιάζει να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο τρόπος της αγοράς θα είναι μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Υπολογίζουμε πως η τιμής της αγοράς των μετοχών θα είναι 10 με 12 εκατ. ευρώ. Τις επόμενες μέρες ο επιχειρηματίας ενδέχεται να δώσει ένα δάνειο στον σύλλογο 1.5 εκατ. ευρώ», δήλωσε η πηγή από το περιβάλλον του Σαββίδη και προσθέτει πως σε περίπτωση που ο Ρώσος ομογενής αγοράσει τον ΠΑΟΚ, η ομάδα θα είναι ικανή να διεκδικήσει επιτυχίες τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη.
Στο μεταξύ στο RIA Novosti μίλησε και εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ που επιβεβαίωσε πως ο σύλλογος μπορεί να δώσει στον Σαββίδη τις εγγυήσεις για την αποπληρωμή του δανείου. «Το ποσό του δανείου θα είναι έως 2 εκατ. ευρώ». Ο εκπρόσωπος του «Δικέφαλου» συμπλήρωσε πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον σύλλογο και τον Σαββίδη δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει αλλά πως στον ΠΑΟΚ βλέπουν με μεγάλη αισιοδοξία την ανάμιξη του επιχειρηματία στα διοικητικά της ΠΑΕ.
Στο ρωσικό πρακτορείο μίλησε και ο νομικός εκπρόσωπος του Σαββίδη στην Ελλάδα, Γιώργος Γκουροβανίδης που ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις φήμες για το deal: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως στην Ελλάδα τώρα γίνονται πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις επενδύσεων από Ρώσους επιχειρηματίες».
Ο Ιβάν Σαββίδης, που έχει ελληνικές ρίζες, είναι ο ιδρυτής του επιχειρηματικού ομίλου «Agrokom» που ειδικεύεται στα καπνά και στο εμπόριο κρεάτων και αγροτικών προϊόντων στην Νότια Ρωσία. Ηταν αναπληρωτής στην ρωσική Δούμα (βουλή), εκπροσωπώντας την ελληνική μη-κυβερνητική οργάνωση AGOOR.
Επιπλέον διετέλεσε πρόεδρος δύο ποδοσφαιρικών ομάδων στην Ρωσία. Από τον Ιούλιο του 2002 ως τον Ιούλιο του 2005 ήταν πρόεδρος της FC Ροστόφ (που παίζει στην ρωσική Πρέμιερ Λιγκ) και από τον Ιανουάριο του 2006 ως το τέλος του 2008 της ΣΚΑ Ροστόφ (ομάδα της Γ' κατηγορίας).

ΠΗΓΗ:sentragoal.gr