Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Παιδική πορνογραφία μέσα από το twitter. Διαγραφή χρηστών

Δύο χρήστες του Twitter που ανέβαζαν στο Διαδίκτυο σκληρό παιδικό πορνό διαγράφηκαν μετά από καταγγελίες.
Τα προφίλ των χρηστών του twitter με ονόματα «@many501611» και «@BBen1998» διαγράφηκαν μετά από τσουνάμι καταγγελιών χτύπησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα τελευταία 24ωρα.

Το ανατριχιαστικό υλικό, όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είχε εισχωρήσει στην πασίγνωστη διαδικτυακή σελίδα από δύο νεαρά άτομα τα οποία διαμένουν σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Αμέσως ειδοποιήθηκαν η Ιντερπόλ και οι τοπικές αρχές προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες.

Η έρευνα που διεξήγαγε η Δίωξη ξεκίνησε όταν το e-mail της υπηρεσίας άρχισε να δέχεται βροχή καταγγελιών για το ανατριχιαστικό υλικό το οποίο ήταν σε κοινή θέα για όλους τους χρήστες του Twitter παγκοσμίως.

Αμέσως οι αστυνομικοί της Δίωξης, ακολουθώντας τις διαταγές που έλαβαν από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας τους Μανώλη Σφακιανάκη, έκαναν διάβημα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην εταιρεία που διαχειρίζεται το Twitter, η οποία ανταποκρίθηκε τάχιστα και κλείδωσε τους λογαριασμούς των δύο νεαρών που ανέβαζαν το ανατριχιαστικό υλικό.

Επίσης, η εταιρεία έδωσε όλα τα στοιχεία που της ζητήθηκαν από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο χρήστες του Twitter, ενώ παράλληλα από την ψηφιακή έρευνα που πραγματοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία των δύο δραστών.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ταυτότητα των δύο ατόμων με τον νοσηρό νου και τις παιδόφιλες προτιμήσεις ενημερώθηκε και η Ιντερπόλ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να ασκηθούν σε βάρος των δύο δραστών διώξεις από τους δικαστικούς λειτουργούς της χώρας τους.

Πηγη:
madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου