Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσο κόβεται ο μισθός του Παπούλια;

Η κρίση έχει απλώσει τα πλοκάμια της ακόμη και στο… Προεδρικό Μέγαρο! Μη θρηνείς λοιπόν το μισθό που χάνεις, δεν είσαι μόνος σου σε αυτό το δρόμο των μειώσεων και των περικοπών! 
Μέχρι και ο μισθός του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας μειώνεται στο μισό, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την περιστολή των δημοσίων δαπανών, τροπολογία την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Πιο συγκεκριμένα, το ύψος της μηνιαίας χορηγίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περιορίζεται από το τετραπλάσιο στο διπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή από το ποσό των 23.122 ευρώ στο ποσό των 11.561 ευρώ. Ο δε περιορισμός αυτός συμπαρασύρει και τη μηνιαία αποζημίωση των πρώην προέδρων της Δημοκρατίας, το ύψος της οποίας ορίζεται στο μισό της μηνιαίας χορηγίας.

Με την ίδια τροπολογία, καταργείται και η χορήγηση μηνιαίων εξόδων παράστασης στον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο 1/3 της μηνιαίας χορηγίας, δηλαδή στο ποσό των 6.240 ευρώ.

Από τις μειώσεις αυτές σε πρώην, νυν και μελλοντικούς προέδρους, το κράτος θα γλιτώσει από δαπάνες ύψους 352.350 ευρώ το χρόνο!!!

Πηγη:
madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου