Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Καιρός για βουτιές το Σαββατοκύριακο - Πότε θα δροσίσει

Η παρατεταμένη καλοκαιρία των τελευταίων ημερών θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια, αρκετή υγρασία και κυρίως ανομβρία.


ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο κατά περιόδους και κυρίως στα δυτικά θα έχουμε λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο μέχρι 4 μποφόρ στο Ιόνιο μέχρι 4 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 30 βαθμούς στα βόρεια, από 14 εως 34 βαθμούς στα κεντρικά και από 20-30 βαθμούς κεσλίου στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε ηλιοφάνεια, βοριαδάκι 3 με 4 μποφόρ και στον Ευβοϊκό 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 εως 34 βαθμούς κελσίου


ΚΥΡΙΑΚΗ
Αίθριος θα είναι ο ουρανός και μόνο για λίγο στα δυτικά κυρίως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν βόρειοι- βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 4 και τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ στο Καρπάθιο δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 εως 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 14 εως 34 με 35 βαθμούς κελσίου και στα νησιά από 20 εως 30 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε ηλιοφάνεια, βοριαδάκι 3 με 4 μποφόρ και στον Ευβοϊκό μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 18 εως 34 βαθμούς κελσίου.


ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΡΟΣΙΣΕΙ
Οι πρώτες ημέρες του Οκτώβρη και η Δευτέρα και η Τρίτη θα είναι μέρες ζεστές. Από την Τρίτη όμως και μετά περιμένουμε οι συννεφιές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια να πυκνώσουν και θα έχουμε κάποιες βροχές και μπόρες στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε σιγά -σιγά από τα βόρεια, βορειοδυτικά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Ζεστό και με πολύ υγρασία θα είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Πηγη:
newsit.gr