Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Γιώργος Νταλάρας: "Αισθάνομαι συνέχεια ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα"


Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξή του στο Down Town Κύπρου, ο μουσικός μίλησε για λάθη, οικονομικές απολαβές, Χρυσή Αυγή και το πώς είναι να νιώθεις παρεξηγημένος.
"Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα από την δουλειά μου και δεν το έκρυψα ποτέ. Αμείφθηκα από τη δουλειά μου έντιμα και καθαρά. Δυστυχώς, ποτέ δεν τα κατάφερα να ταυτιστώ με τον σύγχρονο τίτλο του πετυχημένου, ώστε να μην αισθάνομαι ενοχές. Δεν ισοπεδώθηκα", δηλώνει στον Γιάννη Χατζηγεωργίου ο Γιώργος Νταλάρας για το Down Town Κύπρου σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που θα συζητηθεί.
Κάνοντας έναν απολογισμό των λαθών του, ο τραγουδιστής ανέφερε μεταξύ άλλων πως "λάθη δεν κάνουν μόνοι οι ανενεργοί πολίτες, αυτοί που δεν εκφράζουν άποψη για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Μεγάλο λάθος είναι να θέλεις πάντα αυτό που πιστεύεις, ακόμα και αν οι συνθήκες δεν είναι θετικές. Στον απολογισμό βλέπω ότι πολλές φορές έκανα τέτοια λάθη, στήριζα αυτά που πίστευα και προχωρούσα ακόμα και χωρίς συμμάχους".
Ο Γιώργος Νταλάρας δηλώνει πως νιώθει συνέχεια παρεξηγημένος "γιατί δεν πρόδωσα ποτέ αυτά που πιστεύω και δε ζήτησα ποτέ συμμάχους". Όσον αφορά τις συναυλίες της περασμένης άνοιξης και τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε αυτές, τόνισε: "Δεν μετανιώνω καθόλου για την πρόθεσή μου. Την ουσία της προσφοράς μου τη γνωρίζει ο πολύς κόσμος και δεν μπορεί να την αλλοιώσει κανείς. Εγώ πιστεύω ότι τρεις ήταν οι λόγοι που έφταιξαν.
"Την ουσία της προσφοράς μου τη γνωρίζει ο πολύς κόσμος και δεν μπορεί να την αλλοιώσει κανείς" Πρώτον, το χωρίς εισιτήριο τη δεδομένη στιγμή. Δεύτερον, ο κόσμος ζούσε μια τέτοια παραζάλη μέσα σ' αυτήν την κρίση, που δεν συνειδητοποίησε ακριβώς τι συνέβη από αυτές τις ακραίες αντιδράσεις, γιατί εγώ ήμουν πάντα μόνος μου όταν έπαιρνα απόφαση. Έκανα αυτές τις συναυλίες αυτόνομα, μακριά από φατρίες. Όπως έκανα πάντα από παιδί. Σ' αυτήν τη στιγμή της σύγχυσης του κόσμου, ελάχιστα ακροδεξιά κυρίως στοιχεία, βρήκαν διέξοδο και αντέδρασαν με βία και χυδαιότητα. Ο κόσμος πάγωσε εκείνες τις ημέρες. Έχει σημασία όμως να ξέρετε, ότι από τότε μέχρι σήμερα και καθημερινά, δέχομαι τη συμπαράσταση του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις μας.
Ο τρίτος λόγος βέβαια, ήταν ότι κάποιοι κακοήθεις ταύτισαν την ενασχόληση της Άννας με την πολιτική και τις επερχόμενες εκλογές, με τις συναυλίες μου. Ε, όλα αυτά χωρίς καμία πολιτική κάλυψη, ήταν πάρα πολύ καλή ευκαιρία για αυτούς που προωθούν τη βία και αποδομούν κάθε αγνή συλλογική προσπάθεια".
Τέλος, ο μουσικός κλήθηκε να σχολιάσει και τα ανοδικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, τα οποία αιτιολόγησε με βάση την απογοήτευση και τη σύγχυση του κόσμου: "Ένα μέρος του κόσμου, απογοητευμένο και συγχυσμένο 'εκδικείται' αυτή την 'αναποτελεσματική δημοκρατία' χωρίς να αντιλαμβάνεται την πολιτική απάτη που αναπτύσσεται. Δεν είναι αυτοί οι κατάλληλοι άνθρωποι, ούτε η ιδεολογία τους, που θα οδηγήσουν τον τόπο στη δημοκρατία. Άλλοι είναι οι στόχοι τους.
"Ένα μέρος του κόσμου, απογοητευμένο και συγχυσμένο 'εκδικείται' αυτή την 'αναποτελεσματική δημοκρατία" Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα ήμουν εναντίον της ελεύθερης διακίνησης λόγου και ιδεών. Εδώ, όμως, έχουμε ακραία στοιχεία που με αφορμή την πολιτική κρίση, την αγωνία, την απόγνωση και τον πανικό του κόσμου, χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο τον κοινοβουλευτισμό για να ασκήσουν βία. Αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε με κάθε τρόπο".

Πηγη:
pinnokio.gr