Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση στην Εισαγγελέα

Οι έρευνες για τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι της Προέδρου των Εφετών στην οδό Κουντουριωτών στο Χαλάνδρι οδηγεί τις αρχές σε έναν παλιό τους γνώριμο.
Πρόκειται για μεσήλικα πλέον τρόφιμο σωφρονιστικού ιδρύματος που έχει καταδικαστεί για τη συμμέτοχη του στο «Συνδικάτο του Εγκλήματος» αλλά και για την εμπλοκή του στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009. Ο συγκεκριμένος άνδρας σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είχε απειλήσει την Εισαγγελέα μέσα στη δικαστική αίθουσα και από τότε είχε αποφασιστεί να φυλάσσεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου. Έτσι και έγινε όμως οι τρομακτικές ελλείψεις που υπάρχουν στην ΕΛ.ΑΣ. δεν επέτρεπαν την καθημερινή φύλαξη του σπιτιού της. Οι δράστες ήταν «ενημερωμένοι» για το συγκεκριμένο «κενό» και μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή τους να χτυπήσουν τα ξημερώματα καθώς φαίνεται ότι γνώριζαν ότι δεν θα υπήρχε αστυνομία έξω από το σπίτι της. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η Εισαγγελέας παρακολουθούταν εδώ και καιρό χωρίς να έχει καταλάβει κανείς τίποτα.
Από τα μέχρι τώρα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας από τον τόπο της επίθεσης έχει διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από τέσσερα κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας και πυροδοτήθηκαν με βραδύκαυστο φιτίλι. Όπως σε κάθε άλλη περίπτωση τα ευρήματα θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια ενώ αναμένεται να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθεί εάν έγιναν κλήσεις κοντά στο σπίτι της Εισαγγελέως την ώρα της επίθεσης.
Τέλος, οι αρχές φαίνεται ότι καταλήγουν στο γεγονός ότι υπάρχει ομάδα «κρούσης» που λειτούργει μετά από εντολές φυλακισμένων με στόχους δικαστικούς λειτουργούς.
 Ρεπορτάζ Μαρίνος Αλιφέρης

Πηγη:
enikos.gr