Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πρωτιά στον όμιλο για την Εθνική μετά τη νίκη επί του Ισραήλ


Πρωτιά στον όμιλο για την Εθνική μετά τη νίκη επί του ΙσραήλΤη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει η Εθνική Ελλάδος στον όμιλο της καθώς το νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στο Ισραήλ με 2-1 συνοδεύτηκε από μια αναπάντεχη ισοπαλία-δώρο της Λετονίας με τη Γεωργία (1-1).


Αποτέλεσμα; Η Εθνική Ελλάδος με 8 βαθμούς είναι μόνη-πρώτη, με τις Κροατία (1 αγώνα λιγότερο) και Γεωργία να ακολουθούν με 7 και 6 βαθμούς αντίστοιχα.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Φερνάντο Σάντος ήταν ξεκάθαρος από την αρχή: πάμε για τη νίκη και δεν υπάρχουν δικαιλογίες. Και έτσι έγινε. Τι κι αν μας καρδιοχτύπησε τα πρώτα 10-15 λεπτά του αγώνα η Εθνική όταν το Ισραήλ φάνηκε να πιέζει πολύ έντονα.

Η είσοδος του Φετφατζίδη στη θέση του Νίνη, που τραυματίστηκε στο 15ο λεπτό, άλλαξε και τη ροή του αγώνα. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού έδωσε ζωντάνια στη «γαλανόλευκη» η οποία άρχισε να παίρνει την πρωτοβουλία του αγώνα.

Κάτι το οποίο απέδωσε άμεσα: ο -πολύ καλός σήμερα- Καφές με μια εμπνευσμένη μπαλιά-τρύπα έβγαλε τον Σαλπιγγίδη στην καρδιά της άμυνας του Ισραήλ και ο «Σάλπι» δε χαρίστηκε κάνοντας το 1-0.

Η Εθνική πήγε με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια για το ημίχρονο και στο β’ μέρος του παιχνιδιού έδειξε να έχει την ίδια όρεξη κυνηγώντας και το δεύτερο τέρμα. Ένα παιδαριώδες λάθος της άμυνας, όμως, που αντιμετώπισε ως ακίνδυνη μια επίθεση των Ισραηλινών, έκανε τη ζημιά. Σε αναιμική σέντρα του Ραφαέλοφ χωρίς πίεση, ο Σπυρόπουλος έβαλε λάθος το πόδι του και -με αυτογκόλ- έκανε το 1-1 στο 59ολεπτό.

Η Εθνική του Σάντος, όμως, όχι μόνο δεν απογοητεύτηκε αλλά δύο μόλις λεπτά μετά (61’) ο Σαλπιγγίδης σε επέλαση κέρδισε πέναλτι και ο Καραγκούνης το μετουσίωσε σε γκολ κάνοντας το 2-1.

Η υπόλοιπη μισή ώρα του παιχνιδιού ήταν και φλύαρη υπεροχή της Εθνικής Ελλάδας με μια φοβερή φάση στο 75ο λεπτό όπου ο Φετφατζίδης έκανε επίδειξη των ικανοτήτων του και έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Λουκά Βύντρα ο οποίος, ωστόσο, έχασε ένα… άχαστο γκολ!
Το τέλος του αγώνα (μετά και το «θείο» δώρο των Λετονών να ισοφαρίσουν τη Γεωργία σε 1-1 στο 91ο λεπτό) βρήκε την Εθνική μόνη πρώτη στον όμιλο και έκανε σαφές ότι η πρώτη θέση του ομίλου θα «παιχτεί» στα παιχνίδια με την Κροατία.Σε τροχιά πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 μπήκε η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 2-1 του Ισραήλ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ανέβηκε στους 8 βαθμούς στον 6ο όμιλο, τέσσερις παραπάνω από την σημερινή αντίπαλό του και ένα από την Κροατία.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με τον Σαλπιγγίδη στο 22’, όμως με αυτογκόλ του Σπυρόπουλου το Ισραήλ ισοφάρισε σε 1-1 στο 59’. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με πέναλτι ο Καραγκούνης στο 63ο λεπτό.

Ο Φερνάντο Σάντος σε σχέση με το ματς της Παρασκευής κόντρα στη Λετονία παρέταξε την Ελλάδα με τέσσερις αλλαγές, αφού στο αρχικό σχήμα πέρασε τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, Καφέ και Σαλπιγγίδη.

Το Ισραήλ στα πρώτα λεπτά μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ομάδα μας. Στο 7’ ο Σέχτερ με ωραία ατομική προσπάθεια πέρασε τον Παπασταθόπουλο, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο 15’ ο Φερνάντο Σάντος αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή περνώντας στη θέση του τραυματία Νίνη, τον Φετφατζίδη, ο οποίος χειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ελλάδα ήρθε στο 17’ με τον Αουάτ να μην αφήνει τους Σαμαρά και Σαλπιγγίδη να ανοίξουν το σκορ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και τελικά άνοιξε το σκορ στο 22’.

Από την κάθετη μπαλιά του Καφέ, ο Σαλπιγγίδης έσπασε την άμυνα των Ισραηλινών και με ψηλοκρεμαστό πλασέ, ενώ έπεφτε στο έδαφος κατάφερε να πετύχει το 1-0. Στο 24’ το Ισραήλ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Παπασταθόπουλου, όμως ο Σουηδός διαιτητής έδειξε «παίζετε», ενώ στο 25’ ο Νάτσο με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 26’ ο Καραγκούνης απάντησε με σουτ, το οποίο απέκρουσε ωραία ο Αουάτ, ενώ στο 27’ η «λόμπα» του Κατσουράνη πέρασε μόλις άουτ.

Η ομάδα μας θα μπορούσε να σκοράρει για δεύτερη φορά, όμως στο 43’ ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε και πάλι για πέναλτι, όταν ο Σέχτερ βρέθηκε στο έδαφος από το τάκλιν του Κατσουράνη. Η φάση τελείωσε υπέρ της ομάδας μας με τον διαιτητή Χάνσον να δείχνει κίτρινη κάρτα για θέατρο στον παίκτη του Ισραήλ.

Το Ισραήλ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 59’ ο Σέχτερ έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, από το λάθος του Καφέ και έκανε τη σέντρα, με αποτέλεσμα ο Σπυρόπουλος να βάζει το πόδι του και να πετυχαίνει… αυτογκόλ.

Η χαρά των Ισραηλινών δεν κράτησε πολύ. Στο 62’ ο Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Αουάτ και ο Καραγκούνης ευστόχησε από την άσπρη βούλα σημειώνοντας το 2-1.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και μέχρι το τέλος ο δείκτης του σκορ δεν άλλαξε. Στο 69’ ο Φετφατζίδης και στο 76’ ο Βύντρα είχαν δύο ευκαιρίες για γκολ, όμως ο Αουάτ κατάφερε να αποσοβήσει.

Ελλάδα – Ισραήλ 2-1

Γκολ: 21' Σαλπιγγίδης, 63' πεν. Καραγκούνης - 59' αυτ. Σπυρόπουλος

Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου