Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η πρώτη Σχολή Γάμου στην Ελλάδα ξεκινα στην Αλεξανδρούπολη


Η πρώτη Σχολή Γάμου στην Ελλάδα ξεκινα στην ΑλεξανδρούποληΣτις 7.00 το απόγευμα θα... «χτυπήσει το κουδούνι» για να αρχίσει η παράδοση του πρώτου μαθήματος στην Σχολή Γάμου, την οποία ίδρυσε η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολη στον ακριτικό νομό του Έβρου.
Σκοπός του εμπνευστή της σχολής μητροπολίτη της περιοχής Άνθιμου είναι να μειωθούν τα διαζύγια και να ενισχυθεί ο θεσμός του θρησκευτικού μυστηρίου.
Η ανακοίνωση έγινε πριν δύο εβδομάδες, αλλά ήρθε πλέον η ώρα! Απόψε θα παραδοθεί το πρώτο μάθημα! «Το εγχείρημά μας είναι δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι ο Χριστός θα ευλογήσει και τούτη την προσπάθειά μας, διασφαλίζοντας τη μεταξύ μας αγάπη και ειλικρίνεια», δήλωσε ο πατήρ Γεώργιος Βασιλειάδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης, ο οποίος ανέλαβε και χρέη... δασκάλου.
Στην πρότυπη αυτή Σχολή Γάμου, δικαίωμα φοίτησης έχουν άτομα ηλικίας από 18 έως 50 ετών. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο οι «μαθητές» να είναι παντρεμένοι. Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη, στην σχολή μπορούν να συμμετάσχουν τόσο οι έγγαμοι όσο και όσοι είναι μόνοι τους, ψάχνουν το ταίρι τους και θέλουν να προετοιμαστούν σωστά πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.
Όπως επισημαίνει ο πατήρ Γεώργιος Βασιλειάδης, στόχος τον μαθημάτων είναι να γίνει αντιληπτό ότι το ζευγάρι πρέπει να μένει ερωτευμένο μέσα στο γάμο μέχρι θανάτου και να μη βάζει ως πρώτη μέριμνα τα παιδιά, «αλλά το πώς θα κρατήσει και θα αυξήσει τον πρώτο τους έρωτα που δεν έχει ημερομηνία λήξης». Ωστόσο διευκρινίζει ο ιερέας – δάσκαλος της Σχολής Γάμου: «Αλλά αυτά είναι αγώνας. Γλυκός και υπέροχος. Αλλά αγώνας...».

Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου