Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ηρακλης «Αδέρφια, γερά, είμαστε κοντά!»

«Αδέρφια, γερά, είμαστε κοντά!»
Τη στήριξή τους στα 22 «αδέρφια» τους έδειξαν οι οπαδοί του Ηρακλή, που πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. «Αδέρφια, γερά, είμαστε κοντά», φώναζαν οι φίλοι του «Γηραιού».


Η πορεία διαμαρτυρίας και συμπαράστασης των οπαδών του Ηρακλή προς τους 22, που συλλήφθηκαν το βράδυ της Τετάρτης για την επίθεση που δέχτηκαν από οπαδού του ΠΑΟΚ στα γραφεία της «Αυτόνομης Θύρας 10», ξεκίνησε από το Ιβανώφειο και κατέληξε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Εκεί, όλοι οι φίλοι του «Γηραιού» με αυτοκίνητα και μηχανάκια έδειξαν τη στήριξή τους προς τους 22 κρατούμενους και φώναξαν αρκετά συνθήματα υπέρ τους, αλλά και υπέρ του συλλόγου. Ένα από αυτά έλεγε «αδέρφια γερά, είμαστε κοντά», ενώ δε σταματούσαν να λένε «λευτεριά στους 22 οπαδούς.

Το χρονικό της πορείας από το Ιβανώφειο Μέχρι το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

19:45 Η Αγίου Δημητρίου έχει γεμίσει από αυτοκίνητα και μηχανάκια.
20:00 Χιλιάδες φέιγ βολάν έχουν πεταχτεί με το μήνυμα... "Λευτεριά στους 22 οπαδούς - Αδέρφια γερά είμαστε κοντά"
20:05 Η Αγίου Δημητρίου έχει κλείσει από τους οπαδούς του Ηρακλή που φωνάζουν... "Λευτεριά στους οπαδούς".
20:16 Ουρά χιλιομέτρων έχει δημιουργηθεί από τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια που είναι παρατεταγμένα επί της Αγίου Δημητρίου και των κάθετων οδών.
20:23 Οι τελευταίες συνεννοήσεις από τους υπευθύνους για το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν οι φίλοι της ομάδας.
20:35 Ξεκίνησε η πορεία.
20:45 Η κατεύθυνση της πορείας, θυμίζει έντονα... Ιούνιο. Αγίου Δημητρίου και στροφή στην Εθνικής Αμύνης. Με αναμμένα τα αλάρμ και κόρνες από αυτοκίνητα και μηχανάκια, η Θεσσαλονίκη «νιώθει» την αντίδραση των φίλων του Ηρακλή για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες.
20:55 Η μηχανοκίνητη πορεία έστριψε από την Τσιμισκή...
21:13 Συμβολική στάση των οπαδών του Ηρακλή επί της οδού Πολυτεχνείου, μπροστά από τα Δικαστήρια. Εκεί όπου σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη έγινε αγυρτεία πριν από λίγες ημέρες...
21:30 Η πορεία βρίσκεται επί της οδού Μοναστηρίου, με κατεύθυνση το Αστυνομικό Μέγαρο...
21:44 Συγκλονιστική τηλεφωνική παρέμβαση στον ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις από πατέρα ενός 18χρονου οπαδού που παραμένει κρατούμενος. «Είμαι πρώην αθλητής του Ηρακλή. Ο γιος μου πέρασε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο και αυτή τη στιγμή είναι πίσω από τα κάγκελα. Ζούμε ένα εφιάλτη. Αυτή τη στιγμή είμαι έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο», ανέφερε -μέσω δακρύων- ο πατέρας και ζήτησε τη στήριξη όλων.
21:50 Περίπου εκατό μέτρα από το Μέγαρο σταθμεύουν τα οχήματα των οπαδών του Ηρακλή και με τα πόδια θα κατευθυνθούν προς τον χώρο που κρατούνται οι φίλοι της ομάδας.
21:53 Συζητήσεις των οπαδών με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας για να πλησιάσουν προς τα κελιά που κρατούνται οι φίλοι της ομάδας.
21:57 Το αίτημα γίνεται αποδεκτό.
21:59 Με συνθήματα εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στα 22 «αδέρφια» τους που βρίσκονται υπό κράτηση.
22:01 Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίσσονται στο Μέγαρο. Μέσα από τα κελιά, οι 22 οπαδοί έχουν ανάψει τους αναπτήρες του, ενώ το γηπεδάκι που βρίσκεται πίσω από το Μέγαρο, έχει πλημμυρίσει από φίλους της ομάδας. Οι «22» συμμετέχουν στα συνθήματα των «αδερφών» τους, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης...
22:06 «Ήρα-Ήρα κύπελλο», «Φέρτε μας το κύπελλο και αφήστε μας εδώ», δύο από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους 22 οπαδούς.

gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου