Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Πέθανε η πεθερά του Οσάμα Μπιν Λάντεν


Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη μια από τις πεθερές του Οσάμα Μπιν Λάντεν μόλις ενημερώθηκε για το θάνατο του γαμπρού της.
 Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της αραβικής εφημερίδας «Ασαρκ αλ Αουσάτ», που επισημαίνει ότι η γυναίκα «δεν μπόρεσε να αντέξει τα άσχημα νέα και έχασε τις αισθήσεις της μόλις της ανακοίνωσαν το θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα».

Ο λόγος για την 70χρονη Ναμπίχα Αλ Γάνεμ, μητέρα της πρώτης συζύγου του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η γυναίκα μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο της Λατάκιας, στη βορειοδυτική Συρία, αλλά εκεί πέθανε «εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Λάντεν είχε παντρευτεί μία από τις κόρες της, τη Νάζουα, όταν εκείνη ήταν 17 ετών και μαζί απέκτησαν 11 παιδιά.


Η Νάζουα αλ Γάνεμ έφυγε από το Αφγανιστάν λίγες ημέρες πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και από τότε ζει στη Συρία, χωρίς να έχει επαφή με τον άντρα της. Τον Ιανουάριο του 2010 η ίδια εφημερίδα είχε αναφέρει ότι ένας από τους γιους του Λάντεν είχε λάβει άδεια να φύγει από το Ιράν, όπου ζούσε επί οκτώ χρόνια, για να μεταβεί στη Συρία και να ζήσει με τη μητέρα του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας μέρος της οικογένειας του ηγέτη της αλ Κάιντα βρίσκεται στο Ιράν όπου ζει υπό παρακολούθηση.



star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου