Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Τα παιδιά μας αγωνίζονται για ένα πιάτο φαγητό!

Πόσες φορές έχει περισσέψει σε όλους μας φαγητό και πόσες φορές έχει βρεθεί στα σκουπίδια; ...


«Αναλογιστείτε πόσες φορές σας έχει περισσέψει ένα πιάτο φαγητό. Όλοι μας μαγειρεύουμε για τις ανάγκες της οικογένειάς μας. Προσπαθούμε να υπολογίσουμε σωστά, αποθηκεύουμε το φαγητό σε τάπερ, το καταψύχουμε για να το καταναλώσουμε στο μέλλον. Εν τέλει, όμως, πάντα κάτι περισσεύει. Και σχεδόν καθημερινά ένα πιάτο φαγητό καταλήγει στα σκουπίδια, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας που το χρειάζονται».

Ο εν λόγω προβληματισμός αποτέλεσε την αφετηρία για μια πρωτότυπη διαδικτυακή πλατφόρμα που ξεκίνησε ως σχολική εργασία και μετατράπηκε σε φιλόδοξο εγχείρημα αλληλεγγύης εν μέσω κρίσης, το οποίο παρουσιάσθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Αργοστολίου, στα πλαίσια του μαθήματος πληροφορικής, δημιούργησαν μία ιστοσελίδα που τιτλοφορείται «Enapiatofaghto» και οργανώνει μέσω διαδικτύου την ένωση, εν μέσω κρίσης, ανάμεσα στην προσφορά και στη ζήτηση ενός πιάτου φαγητού.

Τα νέα παιδιά προβληματίζονται για το παρόν και το μέλλον τους… Δε θέλουν η δική τους γενιά να ζήσει αντίστοιχες καταστάσεις!

Γι’ αυτό το λόγο προσπαθούν να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, μέσω διαφόρων προγραμμάτων, προκειμένου να αντιστραφεί η παρούσα κατάσταση…

Οφείλουμε να τους αποδώσουμε τα εύσημα για τον αγώνα τους!






Πηγη:
24wro.blogspot

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου