Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ανυπόγραφη ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ εμπρησμών

Την ευθύνη για το μπαράζ εμπρησμών που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες σε τοπικές οργανώσεις κομμάτων, τράπεζες και οχήματα ανέλαβαν άγνωστοι με ανυπόγραφη ανάρτηση στον ιστότοπο Indymedia.


Οι συντάκτες της ανάρτησης ισχυρίζονται ότι είναι οι δράστες των εμπρηστικών επιθέσεων του τελευταίου τριημέρου στις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ σε Δάφνη, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Αργυρούπολη και Κυψέλη και του ΠΑΣΟΚ στη Γλυφάδα, καθώς και στη ΔΕΗ στο Μενίδι, σε ΑΤΜ τραπεζών: δύο στο Βύρωνα, Νέα Σμύρνη, Νέο Ηράκλειο, δύο στην Καισαριανή, Κυψέλη, Παπάγου και δύο στη Δραπετσώνα, σε δύο τράπεζες στην Καισαριανή, σε αυτοκίνητο του Διπλωματικού Σώματος στο Ελληνικό, ενός οχήματος των ΕΛΤΑ στο Ίλιον και τέλος τη μηχανή ενός αστυνομικού στου Ζωγράφου.

Στην προκήρυξη εκφράζεται η αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους καταληψίες που διώκονται, ενώ τονίζεται ότι «όσο θα μας χτυπάτε θα απαντάμε».

«Εκκενώσατε τα κτιριά μας, φυλακίζετε τους συτντρόφους μας, χτυπάτε τις πορείες μας. Σας καίμε τα γραφεία, τις τράπεζες και τις υπηρεσιες σας. Καταστέλλετε το ανατρεπτικό, ριζοσπαστικό κίνημα για να "πουλήσετε" ησυχία τάξη και ασφάλεια», αναφέρεται επίσης στην ανάρτηση, ενώ σε άλλο σημείο οι συντάκτες της λένε: «Εμείς σχεδιάζουμε το τέλος του κόσμου σας. Βάζουμε από τώρα τις βάσεις για τον δικό μας πολιτισμό κ εξαπλωνόμαστε συνεχώς. Δεν θέλουμε καμμία σχέση με τις σάπιες αξίες σας», ενώ κλείνοντας εκφράζουν «αλληλεγγύη στην κατάληψη Βίλα Αμαλίας, Σκαραμαγκά και Λέλας Καραγιάννη και στους συντρόφους που διωκονται».

Σημειώνεται ότι επίσης με ανυπόγραφη προκήρυξη που ανήρτησαν στον ίδιο ιστότοπο, άγνωστοι ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου.

Πηγη:
newsbeast.gr