Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η ζωή του Μίκη στο σανίδι

Η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρεται στο σανίδι. Μια ζωή γεμάτη από τραγούδι, επιτυχίες, ιστορία.
Διαβάσαμε:
" Η θρυλική ζωή του αποτελεί τον ιδανικότερο καμβά για να περάσει όλη η Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Η διαδρομή του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, αλλά και μεγαλύτερου εν ζωή μύθου της χώρας μας, μεταφέρεται ως υπερθέαμα στη σκηνή του θεάτρου Μπάντμιντον από τις 10 έως τις 19 Μαϊου.
Η μουσική παράσταση με τίτλο "Ποιος της ζωή μου... "ταξιδεύει" από το 1922 μέχρι της ημέρες μας μέσα απο τη ζωή, τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Η αρχή γίνεται απο τη γενέτειρά του και η διήγηση φτάνει μέχρι την απογείωση στη παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση.
Η παράσταση βαδίζει στα χνάρια της ζωής του συνθέτη, ο οποίος έχει αγκαλιάσει με την αγάπη και την καθοδήγησή του κάθε στάδιο προετοιμασίας της. Μια σειρά συναντήσεων του σκηνοθέτη και του παραγωγού Μιχάλη Αδάμ με τον Μίκη Θεοδωράκη ολοκλήρωσε τη "διαδρομή" του σεναρίου που υπογράφει, όπως και τη σκηνοθεσία, ο Θέμης Μουμουλίδης.
Βασικοί πρωταγωνιστές είναι οι Γρηγόρης Βαλτινός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ελισάβετ Μουτάφη, ενώ τραγουδούν οι Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαϊδης κ.α. Στην παράσταση συμμετέχουν 28 ηθοποιοί - χορευτές, τέσσερις τραγουδιστές και 12 μουσικοί.
Κι επειδή η παράσταση περνά από τη Μακρόνησο, τόπο εξορίας του συνθέτη, θα δοθεί κι εκεί μια τιμιτική παράσταση τον Ιούνιο.
Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η παράσταση θα μεταφερθεί στις πόλεις, όπου έζησε ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός: Χίος, Μυτιλήνη, Γιάννενα, Πρέβεζα, Σύρος, Αργοστόλι, Πύργος, Τρίπολη, Χανιά.
Την περίοδο 2013 - 2014, η παράσταση θα ταξιδεψει σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε μια μεγάλη διεθνή περιοδεία.

Πηγη:
enikos.gr